Lillestrøm - Øygarden 3-0
På mandag kveld var LSK-spiller Torbjørn Kallevåg involvert i et skikkelig overgangsdrama. LSK og Aalesund var enige om en overgang for 27-åringen, men papirarbeidet var ikke på plass innen overgangsfristen løp ut ved midnatt. Dermed ble det ingen overgang.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Søndag startet Kallevåg og spilte en nøkkelrolle da LSK tok en viktig seier mot Øygarden. Kallevåg dro seg lekker fri utenfor gjestenes 16-meter, før han på vakkert vis skrudde ballen ned i hjørnet til 2-0 og dermed sendte LSK på stø kurs mot seier.
– De er nok glade han blir sesongen ut, sa ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studioet.
Kallevåg ønsket ifølge Romerikes Blad seg nærmere sin gravide kjæreste i Ulsteinvik. Istedenfor blir han nå på Åråsen ut året i hvert fall. Da skal han hjelpe LSK til opprykk. Seieren mot Øygarden var viktig sånn sett. Thomas Lehne Olsen og Fredrik Krogstad satte inn de to andre scoringene i 3-0-seieren.
Dermed er de bare to poeng bak Sogndal på direkte opprykksplass, med én kamp mindre spilt.
Se intervju med LSK-trener Geir Bakke her. Saken fortsetter under videoen:

– Vi kunne tenkt oss å pynte litt mer på målforskjellen

Overtidsjubel

LSK skapte enorme muligheter på rekke og rad, men måtte vente helt til overtid i første omgang før det skulle lykkes. Thomas Lehne Olsen ble servert inne Øygardens 16-meter av Daniel Gustafsson. Han fikk både tid og rom til å sette ballen sikkert ned i hjørnet.
Vertene ledet endelig, og ketchupeffekten skulle slå til umiddelbart. Kallevåg mottok ballen utenfor boksen, dro av Charles Ezeh med en skuddfinte og ekspederte ballen inn i nettmaskene. En vakker scoring.
To mål like før pause var åpenbart tungt å svelge for Øygarden-trener Mons Ivar Mjelde.
– Det er totalt unødvendig, sa Mjelde til Eurosport.no i pausen.
Han var ekstremt misfornøyd med måten målene kom på.

– Ser konturene av et Eliteserie-lag

Magnus Knudsen gikk i bakken og dommeren pekte på straffemerket. Fredrik Krogstad var sikker fra ellevemeteren.
3-0 og kampen var i realiteten avgjort. Nå har virkelig Geir Bakkes opprykkstog fått fart.
– Vi ser konturene av et Eliteserie-lag igjen på Åråsen. De skal jobbe, både Sogndal og Ranheim, for å holde dem bak seg sa ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studioet.

HamKam med viktig seier

Og det meste gikk LSKs vei i resten av kampene. Sogndal spilte uavgjort 1-1 med Tromsø i toppkampen, noe som fører LSK helt opp i ryggen på serietoeren. Ranheim gikk på et svært overraskende 0-1-tap mot Ull/Kisa.
I bunnen av tabellen tok HamKam en meget viktig trepoenger med 2-0 hjemme mot Sandnes Ulf. Kjetil Rekdals lag har dermed opparbeidet seg en luke på tre poeng ned til Øygarden på den øverste av de to direkte nedrykksplassene. Det ble 0-0 i bunnkampen mellom Strømmen og Kongsvinger.
KFUMs 3-1-seier mot Grorud betyr at de har kontakt med playoffplassene. Åsane slo Stjørdals-Blink 2-1.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05