Var avgjørende i viktig seier bare dager etter at overgang ble stoppet på målstreken

Pål Strande Gamlemoen

Oppdatert 11/10/2020 klokken 18:02 GMT+2

Torbjørn Kallevåg kunne fort vært AaFK-spiller da overgangsvinduet lukket. Istedenfor spilte han en nøkkelrolle da LSK slo Øygarden søndag.

Torbjørn Kallevåg

Lillestrøm - Øygarden 3-0
På mandag kveld var LSK-spiller Torbjørn Kallevåg involvert i et skikkelig overgangsdrama. LSK og Aalesund var enige om en overgang for 27-åringen, men papirarbeidet var ikke på plass innen overgangsfristen løp ut ved midnatt. Dermed ble det ingen overgang.
Søndag startet Kallevåg og spilte en nøkkelrolle da LSK tok en viktig seier mot Øygarden. Kallevåg dro seg lekker fri utenfor gjestenes 16-meter, før han på vakkert vis skrudde ballen ned i hjørnet til 2-0 og dermed sendte LSK på stø kurs mot seier.
– De er nok glade han blir sesongen ut, sa ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studioet.
Kallevåg ønsket ifølge Romerikes Blad seg nærmere sin gravide kjæreste i Ulsteinvik. Istedenfor blir han nå på Åråsen ut året i hvert fall. Da skal han hjelpe LSK til opprykk. Seieren mot Øygarden var viktig sånn sett. Thomas Lehne Olsen og Fredrik Krogstad satte inn de to andre scoringene i 3-0-seieren.
Dermed er de bare to poeng bak Sogndal på direkte opprykksplass, med én kamp mindre spilt.
Se intervju med LSK-trener Geir Bakke her. Saken fortsetter under videoen:

– Vi kunne tenkt oss å pynte litt mer på målforskjellen

Overtidsjubel

LSK skapte enorme muligheter på rekke og rad, men måtte vente helt til overtid i første omgang før det skulle lykkes. Thomas Lehne Olsen ble servert inne Øygardens 16-meter av Daniel Gustafsson. Han fikk både tid og rom til å sette ballen sikkert ned i hjørnet.
Vertene ledet endelig, og ketchupeffekten skulle slå til umiddelbart. Kallevåg mottok ballen utenfor boksen, dro av Charles Ezeh med en skuddfinte og ekspederte ballen inn i nettmaskene. En vakker scoring.
To mål like før pause var åpenbart tungt å svelge for Øygarden-trener Mons Ivar Mjelde.
– Det er totalt unødvendig, sa Mjelde til Eurosport.no i pausen.
Han var ekstremt misfornøyd med måten målene kom på.

– Ser konturene av et Eliteserie-lag

Magnus Knudsen gikk i bakken og dommeren pekte på straffemerket. Fredrik Krogstad var sikker fra ellevemeteren.
3-0 og kampen var i realiteten avgjort. Nå har virkelig Geir Bakkes opprykkstog fått fart.
– Vi ser konturene av et Eliteserie-lag igjen på Åråsen. De skal jobbe, både Sogndal og Ranheim, for å holde dem bak seg sa ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studioet.

HamKam med viktig seier

Og det meste gikk LSKs vei i resten av kampene. Sogndal spilte uavgjort 1-1 med Tromsø i toppkampen, noe som fører LSK helt opp i ryggen på serietoeren. Ranheim gikk på et svært overraskende 0-1-tap mot Ull/Kisa.
I bunnen av tabellen tok HamKam en meget viktig trepoenger med 2-0 hjemme mot Sandnes Ulf. Kjetil Rekdals lag har dermed opparbeidet seg en luke på tre poeng ned til Øygarden på den øverste av de to direkte nedrykksplassene. Det ble 0-0 i bunnkampen mellom Strømmen og Kongsvinger.
KFUMs 3-1-seier mot Grorud betyr at de har kontakt med playoffplassene. Åsane slo Stjørdals-Blink 2-1.