Innspurten av årets OBOS-liga og Eliteserie er i gang, og det jobbes på spreng for å klare å få fullført toppfotballen før nyttår.
Tirsdag bekreftet NFF at de har anmodet klubbene om å vurdere å sette lagene i karantene ut sesongen. Det blir utfordrende for flere av lagene i OBOS-ligaen, hvor mange spillere jobber eller studerer ved siden av fotballen.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
– Vi har ikke fordøyd nyheten helt skikkelig enda. Å isolere alle spillerne, det tror jeg ikke vi klarer. Det blir vanskelig, men vi skal gjøre så godt vi kan, sier daglig leder i Øygaden, Trond Jetmundsen til Eurosport.
Han tror det vil være utfordrende å isolere spillerne på nest øverste nivå, ikke bare fordi mange jobber ved siden av.
– De som bor sammen med familie, de vil møte på folk, og vi kan liksom ikke ta fra de det å bo hjemme. Det blir veldig inngripende. Det går jo ikke bare utover spilleren, men også familien, sier Jetmundsen.

Kan ikke nekte spillerne å gå på jobb

Verken NFF eller klubbene selv kan pålegge spillerne å gå i isolasjon. Derfor er det bare kommet en anmodning fra forbundet. Det betyr eksempelvis at ingen kan nekte spillere i OBOS-ligaen å jobbe som normalt.
– Rundt halvparten av våre spillere jobber. De som studerer har mest hjemmeundervisning, så for de er det ikke noe problem. Så er det sånn at de som jobber, de må reise til og fra jobb, og de er på jobb, men hvis man klarer å holde avstand og tenke på de tingene, så bør det gå bra, sier daglig leder i Grorud, Jon Ole Reinhardsen til Eurosport.
Han forteller at Grorud ikke kommer til å be noen av sine spillere om ikke å møte på jobb.
– Det blir på frivillig basis, i så fall. Hvis man kan la være å jobbe i en periode, eller jobbe hjemmefra, så er det noe vi anbefaler. Da hjelper vi til med det, hvis vi kan, sier Reinhardsen.
Også i Strømmen tror de det kan bli utfordrende å isolere alle.
– Nå er det sånn at for noen av de er det vanskelig å isolere seg 100 %, men de fleste har fått tilrettelagt arbeidsplassene, slik at det er så bra som det kan være, sier daglig leder i Strømmen, Harald Gjervik, og legger til
– Vi skal ha et møte med spillerne i ettermiddag, hvor skal vi diskutere det. Vi har snakket med de tidligere. De som er i utsatte situasjoner, de må vi kanskje gjøre noe med, men det har vi vært klar på hele tiden, at det kanskje kom noen innstramninger nå mot slutten, så det kommer ikke som noen overraskelse.

Alle settes i isolasjon

I KFUM har de brukt store deler av dagen på organisering og planlegging. Klubben har nemlig bestemt seg for å følge forbundets anmodning, og har derfor satt alle spillerne i isolasjon.
– Vi synes det er et godt tiltak, og for oss er det løsbart. Vi har helt siden mars hatt som strategi at hvis det er vurderingsmuligheter, så velger vi alltid den strengeste veien. Vi er ekstra strenge med oss selv, sier daglig leder i KFUM, Thor-Erik Stenberg.
Som i de andre klubbene har mange av spillerne hatt hjemmekontor eller hjemmeundervisning i en god stund allerede. Nå jobbes det med å finne nye, midlertidige steder å bo for de som trenger det, for å ha mulighet til å isolere seg.
– Alle har gått i isolasjon, men det er forskjell på å gjøre det i et kollektiv hvor du bare kan sitte på rommet ditt, og på et litt mer egnet sted. Noen av spillerne har bostedsutfordringer, fordi de bor i kollektiv eller har familie med jobber som gjør det utfordrende å isolere seg hjemme uten at man indirekte har vært i kontakt med mye folk. Derfor jobber vi med alternativer. Vi vet ikke akkurat hvordan vi løser det, om det blir hotell eller hus eller hva det blir, men vi skal nok finne en løsning, sier Stenberg.
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
28/11/2021 PÅ 07:29