• Se Lillestrøm - Ull/Kisa fredag fra klokken 20:30 på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her.
ÅRÅSEN STADION (Eurosport.no):
For sportssjef i Lillestrøm Simon Mesfin legger ikke skjul på at klubben har en god dialog med Björn Bergmann Sigurdarson, som har spilt for russiske FC Rostov de siste årene.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
LSK var på mange måter der eventyret startet for den da 18 år gamle islandske spissen. I 2009 flyttet Sigurdarson fra hjemlandet og spill i Akranes, til Romerike og Åråsen. Juli 2012 ble «Sigga» solgt for den nette sum av 23 millioner kroner til engelske Wolverhampton – en salgssum som fortsatt er LSKs største gjennom tidene.

– Utelukker ingenting

Til Romerikes Blad onsdag uttalte sportssjefen at de ser på mulighetene for å hente tilbake den tidligere LSK-spissen, men at det er flere ting som må klaffe. Torsdag holder Mesfin på sitt, men utelukker samtidig ikke at islendingen kler på seg den gule drakta i løpet av de neste månedene.
– Vi driver med fotball, så vi kan ikke utelukke noen ting, sier Simon Mesfin til Eurosport.no torsdag, etter at han hadde fått spørsmål om mulighetene for å se Sigurdarson i LSK-drakt allerede når overgansvinduet åpner i høst.
– Hva er sjansene for at Sigurdarson blir Lillestrøm-spiller i nærmeste framtid?
– Jeg spiller ikke så mye på oddsspill, men det er ikke noe tvil om at Björn alltid har sagt at han ønsker å komme tilbake på ett eller annet tidspunkt. Det er egentlig der vi er nå – vi prater litt om det, så får tiden vise om han blir LSK-spiller eller ikke, svarer en litt tilbakeholden sportssjef.
Se intervjuet med Simon Mesfin her. Saken fortsetter under videoen.

Dette sier LSK-sjefen om en mulig Sigurdarson-retur: – En drøm for oss

– En drøm

Björn Bergmann Sigurdarson plukket med seg 70 kamper for de gulkledde, før han pakket sakene sine og flyttet til England. Siden oppholdet på Åråsen har islendingen spilt i både København, Molde og på det islandske landslaget. Siden januar har spissen vært på utlån i kypriotiske APOEL fra nevnte Rostov.
Ifølge Romerikes Blad har Sigurdarson en kone fra Romerike, i tillegg til at 29-åringen eier to leiligheter i Lillestrøm.
– Björn er en kjent mann i LSK-miljøet, og det er liten tvil om at han er veldig glad i klubben. Hadde han vært her nå, så hadde han helt sikkert sagt det samme som jeg sier nå, smiler Mesfin.
– Vi håper alltid at de Lillestrøm-spillerne som reiser til utlandet kommer tilbake en eller annen gang, og det hadde vært en drøm å se Sigurdarson som LSK-spiller igjen. Vi får bare se hva som skjer.

Økonomisk faktor

Det er liten tvil om at den 40 år gamle sportssjefen ikke er fremmed for å snu noen steiner for å få sikret seg islendingen på Åråsen, men ikke for enhver pris.
– Det vil alltid være en økonomisk faktor inne i bildet. Lillestrøm er ikke en klubb som bare kan hive penger ut av vinduet, så når det er caser som man ønsker å få til, så handler det om en felles dugnad for hele klubben.
– Det er liten tvil om at når det er snakk om spillere på et slikt nivå, så må det også være en økonomi som er der. Folk spiller ikke gratis, understreker Mesfin.
Både Simen Rafn og Thomas Lehne Olsen legger ikke skjul på hva de tenker om en eventuell LSK-retur for Björn Bergmann Sigurdarson.
– Det er bare å hente Anthony Ujah og Björn Bergmann Sigurdarson, så blir det bra dette her, ler Simen Rafn, etter torsdagens treningsøkt på Åråsen.
– Det hadde vært helt sykt, konkluderer Lehne Olsen.
Se Lillestrøm - Ull/Kisa fredag fra klokken 20:30 på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay.

Ønsker gjerne Sigurdarson tilbake til LSK: – Det hadde vært veldig sjukt

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05