• OBOS-ligaen ruller videre. Se Fotball Direkte OBOS-ligaen fra klokken 17:25 på Eurosport Norge og Dplay – sikre deg tilgang her!
Åsane - Ull/Kisa 4-2, KFUM - HamKam 1-1
Det var duket for to tidligkamper i OBOS-ligaen da KFUM og HamKam barket sammen på Ekeberg, samtidig som Åsane og Ull/Kisa skulle krige om tre særs tiltrengte poeng i henholdsvis topp- og bunnstriden.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
I utgangspunktet skulle også Grorud møtt Strømmen samtidig på en bane litt øst for Ekeberg, men etter at det tirsdag ble påvist koronasmitte i Grorud-leiren er denne kampen nå utsatt. Både Grorud og Stjørdals-Blink, som møtte Oslo-laget i den forrige runden, må i karantene.
  • Les mer mer om saken her.

Toppscorer Udahl

Åsane har imponert mange og enhver i OBOS-ligaen denne sesongen, og dagens kamp mot et litt sjanglete Ull/Kisa-lag var intet unntak.
Laget fra Bergen viste muskler på Myrdal gress, og ga seg ikke før de hadde lagt fire baller i nettet bak Stefan Hagerup. Til tross for at det kun stod 1-1 til pause, dundret de orange inn hele tre mål i den andre omgangen.
23 år gamle Henrik Udahl ble Åsanes – og kampens – store spiller med to scoringer. Med dagens to nettkjenninger er Udahl alene på toppscorer-listen i OBOS-ligaen med 18 mål på 24 kamper. Det er derimot en god stund siden Udahl noterte seg på scoringslisten, for det er hele fem runder siden Åsanes nummer ni scoret i OBOS-ligaen – i 2-1-seieren over Stjørdals-Blink 11. oktober.
– Henrik Udahl har virkelig vært en åpenbaring for dette Åsane-laget. Dette er en spiller som ikke var fast for Åsane i PostNord-ligaen i fjor, og nå sprudler han virkelig i OBOS-ligaen – det er veldig gøy å se, sier Eurosports OBOS-liga-ekspert Amund Lutnæs.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter etter videoen.

Se høydepunktene: Målfest da Åsane vant over Ull/Kisa

– Er han kapabel til å dra toppscorertittelen i land?
– Det er han absolutt kapabel til. Nå legger han virkelig press på Mats Lillebo og Kristoffer Hoven, svarer eksperten konsist.
Amund Lutnæs lar seg samtidig begeistre av hele Åsane – ikke bare Henrik Udahl.
– Åsane er OBOS-ligaens største overraskelse i år. De har en veldig definert spillestil som de har veldig tro til. De har virkelig en inndyrket stil som fungerer veldig fint, sier han videre.

Poengdeling på Ekeberg

Kjetil Rekdal og HamKam kunne virkelig melde seg på opprykkskampen med seier over KFUM Oslo, men den tidligere VIF-sjefen fikk det tøft i sin gamle hjemby. Til tross for at de helgrønne presset på i den første omgangen, kom ikke bortelaget til altfor store sjanser de første 45 minuttene.
Spydspiss Marcus Pedersen produserte omgangens største sjanse, etter et skudd som smøg seg en drøy meter utenfor målet til keeper Skjærstein.
Etter hvilen eksploderte det på kunstgresset i hovedstaden. Kun seks minutter inn i den andre omgangen satt evigunge Stian Sortevik inn 1-0-scoringen til "Kåffa", før Jesper Taaje fikset balanse i regnskapet kun fire minutter senere.
Det som kunne være en gyllen mulighet for Kjetil Rekdal for å melde seg på i kvalik-diskusjonen, ble til slutt en litt skuffende affære. Et sterkt KFUM-lag presset på, og det var det rød-hvite hjemmelaget som var nærmest scoring på tampen av oppgjøret. Det endte til slutt med poengdeling og 1-1 på Ekeberg.
– Det er ingen på Hamar som kan puste lettet ut riktig enda, sier Eurosports OBOS-ekspert Amund Lutnæs bastant, og sikter til at Kjetil Rekdal og resten av "Kamma" fortsatt har muligheter til å rykke ned til PostNord.
Se høydepunktene her:

Se høydepunktene: Poengdeling mellom KFUM og HamKam

OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12
OBOS-ligaen
«Myggen» i trenerteamet som leder Start neste kamp
14/06/2021 PÅ 18:55