Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 10/08/2020 klokken 21:06 GMT+2

Strømmen var det eneste bunnlaget som maktet å dra i land en trepoenger under kveldens OBOS-ligarunde. Marerittet fortsetter dermed for kjempene fra Hamar og Kongsvinger.

Edvard Skagestad

Mandagens fartsfylte runde i OBOS-ligaen ga oss flere ting å sette fingrene i. Med et Tromsø-lag som fosser videre, samt et lag fra Ranheimsfjøra som holder tritt i toppen av tabellen, er det mer enn nok av dramatikk på den nedre halvdelen.
Det skiller nemlig fem poeng mellom HamKam på jumboplass og Lillestrøm på tiende etter kveldens kamper. Under følger en gjennomgang av kampene til ligaens bunnlag etter åtte spilte runder.

Jerv - Kongsvinger 1-1

Jervs Diego Campos har virkelig vist seg fram denne sesongen, og mot Kongsvinger skulle han gjøre vondt til verre for laget fra de dype skoger. Costaricaneren dundret inn et mål etter drøye to minutter spilt i Grimstad, og med hjemmeledelse inn i garderoben var det et hardt presset KIL-lag som vendte tilbake på banen for de siste 45`.
Kongsvingers spisshelt Adem Güven ønsket ikke å la seg pille på nesa, for allerede ti minutter etter hvilen satt utlikningen for KIL. Dermed stod det 1-1, og
Se Campos perlescoring her. Saken fortsetter under videoen.

Perlescoring etter tre minutter: – Se det kunststykket

Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Sju strake kamper uten seier for Kongsvinger – se høydepunktene fra kampen mot Jerv

Sogndal - HamKam 4-2

Nedturen ser ikke ut til å ende for jumbolaget HamKam, og mot Sogndal ble nok en gang vondt til verre for de grønne fra Hamar. Under ett minutt tok det før Kristoffer Hoven satt inn ledermålet for hjemmelaget fra saftbygda. Det hjalp lite at Jonas Enkerud utliknet etter 36 minutter spilt, for Sogndal presset på for nok et ledermål utover i den andre omgangen.
Drøye tjue minutter før slutt fikk hjemmelaget presset den siste saften ut av kampen, og satt inn to ål på rappen – derav ett av det meget vakre slaget. Først sendte Tomas Totland sokningene i føringen, før Kristoffer Hoven sendte Sogndal til himmels med et vakkert langskudd.
Jo Nymo Matland fikset spenning på Fosshaugane Campus, men med nok en hjemmescoring – denne gangen signert Markus Brændsrød – var det liten tvil om at de tre poengene ble igjen på vestlandet.
HamKam fortsetter dermed å befeste sin posisjon nederst på tabellen.

Strømmen - Grorud 2-1

Det var duket for en meget ung trenerduell på Strømmen stadion, da Grorud hadde tatt turen noen kilometer nordover. 28 år gamle Eirik Kjønø har gjort sine saker bra med opprykkslaget Grorud på Norges nest øverst nivå, og mot Strømmen var det Ole Martin Nesselquist (27) sin tur til å teste seg mot gjengen fra Oslo øst.
Det startet bra for de tilreisende, for etter en halvtimes spilt satt ballen i nettet bak Simen Lillevik Kjellevold. 18 år gamle Lasse Nordnås bidro til balanse i regnskapet åtte minutter inn i den andre omgangen.
Det måtte en dramatisk overtidsscoring til for et desperat Strømmen-lag, for i det 92. minutt sendte Sverre Bjørkjær hjemmelaget til himmels. 2-1 til Strømmen sender de røde og hvite over Øygarden og Ull/Kisa på tabellen.

Se høydepunktene: Strømmen avgjorde på overtid

Ullensaker/Kisa - Åsane 0-3

Det var aldri i tvil om hvilket lag som skulle dra i land seieren på Jessheim stadion søndag. Med to scoringer fra Åsanes nummer 18 Henrik Udahl, ble det en for hard nøtt å knekke for hjemmelaget.
Med 3-0 ti minutter før slutt var det bare for gjestene fra Bergen å skummefløten og dra i land tre svært velfortjente poeng fra Jessheim. For hjemmelaget sin del, fortsetter nedturen. Ull/Kisa har ikke vunnet før de slo Strømmen 4-0 i den første serierunden.
– De ser helt paralysert ut. Det er helt uvirkelig, konkluderte Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson etter at Åsane satt inn sitt tredje mål for dagen.
De tre andre kampene som ble spilt i OBOS-ligaen mandag var Tromsø - Sandnes Ulf (5-0), Øygarden - Stjørdals/Blink (0-1) og Ranheim - Raufoss (3-0).