Etter at helsemyndighetene og regjeringen ga klarsignal til å starte opp med fullkontakt på trening igjen, og etter hvert kamper fra 16. mai, har Eliteserien vært først ut som en pilotordning i såkalt fase 1.
I den svært spesifikke og omfangsrike protokollen utarbeidet av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball kreves det blant annet at spillerne og trenerne går inn i en isolasjon.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
De må være villige til å si fra seg store deler av friheten utenfor banen fremover, noe som også har fått blant annet Vålerengas Fredrik Oldrup Jensen til å lufte sin tanker til VG.

Sportssjef: – Veldig positivt

Mandag kveld gjennomførte alle toppklubbene og NFF og NTF et møte, der de drøftet situasjonen. Møtet er også blitt omtalt av VG. I utgangspunktet skal fase 2, altså Toppserien og OBOS-ligaen, iverksettes fire uker etter Eliteserien.
Etter møtet ser flere lyst på sjansene for å kunne sette i gang tidligere.
– Det var veldig positivt. Det kan være at vi får starte tidligere enn antatt. Vi fikk en grundig gjennomgang av hvorfor ting er som det er, og at de jobber med å sette i gang så tidlig som mulig, sier Espen Olsen, sportssjef i HamKam, til Eurosport.
Olsen er nå tilbake i 50 prosent jobb, og arbeidstiden handler stort sett om å kartlegge spillertroppen med tanke på ulike behov ved oppstart.
– Vi har vel en som kjører pizza utenom, og det er vel det av andre jobber. Noen studerer, så de må over på fjernstudier. Vi må vite hvem som bor alene, hvem som har samboer, hvem som har barn og som har barn i barnehage. Vi må lage en sak på hver enkelt spiller, sier Olsen.
I tillegg må det medisinsk apparat på plass.
– Det NFF driver med nå, er at de samler inn info om alle klubber og status. Hvis 80 prosent er klare, kan vi nok starte, men hvis bare Lillestrøm er, må vi vente. Så vi kartlegger. Det blir nok tidligst mandag om 13 dager, tror HamKam-sportssjefen.
Det vil si 25. mai.

Flo: – Mye avhenger av Eliteserien

Eksempelvis Lillestrøm driver helprofesjonelt, men må i likhet med resten av ligaen vente. Det har ført til litt diskusjon.
– Det var det en del av møtet handlet om i går. Hva status er, hva folk vil. Det blir jo litt slik at de sterkeste pratet, og de andre hadde ingen innvendinger på at vi starter så fort vi kan, sier Olsen.
Nå skal denne uken brukes til å kartlegge. Men for å få tillatelse til å starte, er man ikke bare avhengige av å være klare selv. Det må også gå knirkefritt for seg i Eliteserien.
Det er blitt signalisert at det blir en evaluering i løpet av og etter de to første ukene.
– Vi håper på snarlig oppstart, men mye avhenger av hvordan ting går i Eliteserien. Vi vet ikke så mye mer enn det akkurat nå, sier Sogndal-sportssjef Håvard Flo.
Hos Kongsvinger melder daglig leder Espen Nystuen at klubben blir klar i tide. Han tror imidlertid ikke det kommer svar allerede i løpet av denne uken.
– Tror du det kan starte allerede mandag om 13 dager?
– Det vet jeg ikke. Hvis alt går etter planen i Eliteserien, så håper jeg det.
På Åråsen har man allerede flagget at man er klare og ønsker å få lov til å trene ettersom LSK allerede vil klare å oppfylle alle kravene i protokollen.
– Vi tror på at det er mulig å sette i gang tidligere enn først formidlet til oss. Det har vi som kjent tydeliggjort. Vi ønsker ikke å spekulere i noen tidsramme nå, sier sportssjef Simon Mesfin.
– Slik vi har blitt formidlet så kommer NFF tilbake til oss med status innen rimelig tid. Det er det vi nå forholder oss til, tilføyer han.

Slik testes Eliteserie-klubbene – vi ble med Mjøndalen på innsiden

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53