Sandnes Ulf - Tromsø 0-3
Som flere medier, deriblant Eurosport, har skrevet tidligere denne sommeren har Heerenveen-spiller Runar Espejord vært linket til en retur til Nordens Paris. Seint mandag kveld ble drømmen omsider virkelighet for TIL-fansen, da låneavtalen ble bekreftet av Heerenveen.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
– Dette er virkelig en monstersignering. Espejord hadde gått rett inn i de fleste klubber i Eliteserien, men det er nok kjærligheten til Tromsø som gjør at han velger å komme tilbake dit, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson i mandagens Fotball Direkte: OBOS-ligaen-studio.
– Det vet jeg ingenting om, sa en kryptisk TIL-trener Gaute Helstrup til Eurosport etter kampslutt på Øster Hus Arena – kun få minutter før nederlenderne bekreftet overgangen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Tromsø tilbake på tabelltopp etter storseier

Spissene viste seg frem

Mandag kveld var «Gutan» på plass på Øster Hus Arena i Sandnes for å kapre tilbake serieledelsen fra Sogndal. Gjengen fra saftbygda snudde fra 0-2 til 3-2 mot Stjørdals-Blink tidligere på dagen, og passerte nordlendingene på toppen av OBOS-tabellen.
Det som skulle bli en jevn toppkamp på den nye stadionet på vestkysten, ble til slutt en skuffende affære for Steffen Landro og resten av de lyseblå aktørene.
Allerede etter ett kvarter satt Eric Kitolano inn TILs ledermål med en kanonkule, før spissmakker Fitim Azemi doblet ledelsen for bortelaget fire minutter inn i den andre omgangen. Daniel Berntsen pyntet på resultatet i en kamp som til slutt endte 3-0 til Tromsø.
Se video av 1-0-scoringen til Eric Kitolano her. Saken fortsetter under videoen.

Kitolano med lekker scoring: – Det er strålende

– Burde være interessant for Eliteserie-klubber

Til tross for to nettkjenninger av dagens TIL-spisser, er ikke ekspertene i tvil om at Runar Espejord går rett inn på laget for serielederne.
– Espejord skal nok spille uansett. Tror fort det blir et rotasjonssystem. Om han kan stå på to bein, så starter han alle kamper for Tromsø, sa Eurosports fotballekspert Amund Lutnæs i Fotball Direkte: OBOS-ligaen-studioet.
Lutnæs får støtte fra kollega Joacim Jonsson.
– Han er iskald i Heerenveen. Det er vanskelig å fortstå at ikke Espejord er interessant for klubber i ES, så dette er virkelig en sterk signering av Tromsø, sa han.
Låneavtalen ble mandag kveld bekreftet av Heerenveen, og ifølge Eurosports fotballeksperter har Tromsø nå ett klart valg på topp. Joacim Jonsson mener Azemi er den som må vike plass.
– Kitolano kan man ikke sette ut av laget, han har vært meget solid i hele år. Azemi må jobbe for plassen nå, konkluderte svensken.

Dette sier TIL-treneren om Espejord-returen: – Det vet jeg ingenting om!

Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27
Eliteserien
Fire strake uten seier for formsvake Vålerenga
15/08/2021 PÅ 18:51