• Søndag 15.00: Se oppgjøret mot Raufoss der Tromsø kan sikre seg opprykket på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Nord-Norge herjer med hver sin divisjon i øyeblikket, og i helgen kan både Bodø/Glimt og Tromsø sikre seg serietittelen i henholdsvis Eliteserien og OBOS-ligaen.
Men i kulissene jobbes det knallhardt for å sikre seg et slagkraftig mannskap også neste år. Tromsø-trener Gaute Helstrup kan fortelle at de er på spillerjakt i øyeblikket.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
– Vi har ingen spisser på kontrakt. Vi har Fitim (Azemi) ut sesongen. Vi har Mo (Ahamed) ut sesongen, og vi har Runar (Espejord) ut sesongen. Men vi har ikke kontrakt med spisser til neste år. Derfor ønsker vi minst to spisser, og det står høyt på lista vår, sier Helstrup til eurosport.no.

Interessert i Botheim

Dermed må kikkerten frem for gjengen i Nordens Paris. Itromsø meldte tidligere denne måneden at de hadde forsøkt seg på Brann-spiss, Aune Heggebø, som for tiden er utlånt til Øygarden. Det budet skal ha blitt avslått foreløpig.
En annen som også er nevnt av Tromsø-avisen er Erik Botheim, som for tiden er utlånt til Stabæk fra Rosenborg.
– Jeg kan bekrefte at Botheim er en vi følger med på. Vi synes unge, gode spisser som kan bli enda bedre er kjempeinteressant, forteller Tromsø-treneren.
Erik Botheim har ikke besvart Eurosports henvendelser.
Blant spissene som er i klubben er det kun Fitim Azemi som er aktuell å ha med videre, men der er de heller ikke i mål med noen avtale.
– Fitim har gjort en god jobb, men han er ikke vår spiller, da det er Stabæk som eier han. Det er aktuelt å ha han med videre, sier Helstrup, som sier at uavhengig av om Azemi blir i Tromsø, så ønsker han å ha inn to spisser til.

Må passe spillestilen

Hva slags type spisser de ser på er ikke noe han selv legger enorm vekt på. Likevel er det noen krav en spiss i Tromsø må innfri for å bli en suksess i nord.
– Vi vil ha noen som scorer mål og skaper mye, også vil vi gjerne ha fysikk i en eller annen form. Det kan være fart, eller det kan være kraft, men sånn som vi spiller så ønsker vi et aktivt presspill og det stiller krav til at spissene kan jobbe godt begge veier, forteller han.
Til tross for at Tromsø ikke ønsker å ta opprykket på forskudd, så er det kun syltynn teori som kan snyte dem for et opprykk. Med tre kamper igjen å spille, er det ni poeng ned til tredjeplasserte Sogndal, som også har tre mål mindre i målforskjell.
«Gutan» er uansett ikke klar for å snakke om at opprykket er klart, men det er liten tvil om at det stables på plass en tropp med Eliteserie-erfaring.
Saken fortsetter etter videoen:

Pedersen utelukker ikke nytt utenlandseventyr

Mulig retur for gammel kjenning

Gudmund Broks Kongshavn skal nemlig også være aktuell for en retur til Nordens Paris, ifølge avisen Nordlys.
– Gudmund er et litt annerledes tilfelle, for han har vært i Tromsø i mange år og han har familie her. Det er naturlig at vi prater med han, men det er en litt annen type dialog når vi prater med en vi kjenner fra før, forteller Helstrup.
Nå kan opprykket bli klart allerede til søndag mot Raufoss. Det vil sørge for at de får flere svar, og kan planlegge enda klarere hva den neste sesongen vil bringe.
– Vi har hatt mange gode runder rundt neste sesong, og som alltid er det en del spørsmålstegn, men det er det i de fleste klubber. Vi vil få til opprykket, og får vi det til så vil vi vite hvilken divisjon vi spiller i til neste sesong. Desto tidligere vi får klarhet i det, jo bedre er det, sier Helstrup om den kommende sesongen og legger til:
– Også er det så klart usikkerhet rundt økonomi og en del spillere i laget som er uavklart, som det sikkert er i mange klubber. Men det er en god del spørsmålstegn. Det er det.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27