Tromsø - HamKam 3-1
Tromsø tok ledelsen etter drøye kvarteret, da Mikael Norø Ingebrigtsen ble spilt gjennom og kom alene med Serigne Mor Mbaye. HamKams Jesper Taaje fikk luggen på den, men ikke nok til å hindre at den forsvant videre og inn bak til Tromsø-spilleren som var plassert i offside da ballen ble slått.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
HamKam utlignet i det 77. minutt ved innbytter Jonas Enkerud, men jubelen stilnet raskt.
For om lag ti minutter satte Jostein Gundersen inn det avgjørende målet for Gaute Helstrup og Tromsø. I feiringen måtte Ruben Yttergård Jenssen bidra med å tøye ut målscorerens krampe.
Og så sikret Kent-Are Antonsen tre nye poeng for serielederen på straffespark, etter at Ruben Alegre var i duell med Simen Wangberg som gikk i bakken innenfor feltet.
HamKam-trener Kjetil Rekdal så ut til å pådra seg gult kort på benken etter avgjørelsen om å dømme straffe.
Sogndal slo Jerv 1-0 på hjemmebane og ligger seks poeng bak, mens Lillestrøm, med en kamp mindre spilt, blir stående på 42 poeng etter å ha tapt borte mot Raufoss. Dermed leder TIL fortsatt med sine 49.
– Poengene varmet mest, spesielt slik kamputviklingen ble. Det var godt med tre poeng. I første omgang hadde vi god kontroll, god tilstedeværelse og gjør jobben veldig bra. Så slutter vi å spille litt, men tar tak i det igjen når de utligner. Jeg er veldig godt fornøyd med tre poeng, sier TIL-trener Gaute Helstrup til Eurosport.
Han kom til Tromsø fra nettopp HamKam, etter tøffe forhandlinger ikke lenge før sesongstart. Han står med full pott mot gamleklubben.
I neste serierunde venter toppkamp på Åråsen. I tillegg til skadeproblemene på blant annet Runar Espejord, må også Ruben Yttergård Jenssen og Kent-Are Antonsen stå over etter kort. Trolig er Fitim Azemi aktuell til den kampen.
– Vi gjør ingen spesielt god kamp, jeg skal innrømme det. Men det handler om å vinne de siste kampene nå, og vi reier oss etter at de utligner. Det er en veldig viktig seier vi tok med oss i dag, men vet at vi må opp noen hakk hvis vi skal få med oss poeng neste helg, sier kaptein Simen Wangberg.
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
28/11/2021 PÅ 07:29