Populære sporter
All sport
Vis alt

Tidligere spiller kan sikre klubben stort beløp: – Høyere enn normalt

Pål Strande Gamlemoen

Publisert 13/11/2020 klokken 20:28 GMT+1

Onni Valakari er het om dagen. Det kan bety kjærkomne millioner for Tromsø.

Tidligere Tromsø-spiller Onni Valakari feirer etter å ha scoret 2-0 målet til Finland i kampen mot Frankrike

Foto: Getty Images

21 år gamle Valakari markerte seg med en perlescoring da Finland slo regjerende verdensmester Frankrike onsdag. Det var også debuten hans for Finland.
Valakari, som spilte for Tromsø i 2018 og 2019, gikk til kypriotiske Pafos i januar. Da sikret TIL seg en betydelig videresalgsklausul.
– Vi kommenterer ikke detaljer i denne type avtaler, men kan bekrefte at vi har en høyere videresalgsprosent på Onni Valakari enn det som er normalt, sier TILs daglige leder Kristian Høydal.
Han ønsker ikke å si nøyaktig hvor stor klausulen er, men mye kan altså tyde på at lederen av OBOS-ligaen kan vente seg en god slump penger, dersom Valakari skulle bytte klubb. Ifølge iTromsø og Nordlys skal videresalgsklausulen ligge på 25 prosent.
Og om han fortsetter å spille som han gjorde mot Frankrike, kan det fort komme gode bud, både for TILs og Pafos' del. Agenten hans Chris Cleaver fortalte Iltalehti følgende etter oppvisningen mot franskmennene:
– Telefonen ringte mange ganger både under og etter kampen, men det var kun én kamp. Han må holde beina på bakken, sa Cleaver.
Han mener kypriotisk serie var et naturlig steg for Valakari etter TIL. Juha Malinen trente Valakari på finsk ungdomsnivå. Han tror prestasjonen mot Frankrike bare var en del av begynnelsen.
– Jeg mener det er ganske klart at Valakari vil flytte seg til et høyere nivå. Han har vært gjennom Finland, Norge og Kypros. Det neste steget må være ambisiøst, sa Malinen til Iltalehti.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame