Det forteller han i et ekslusivt intervju med Hamar Arbeiderblad .
– Jeg skal ta den straffen jeg får. Hendelsen kom som en følge av hvordan ting har vært og hvordan jeg har hatt det. Nå er jeg bare glad for at jeg ikke kjørte på noen eller noe. Det er skamfullt, sier han til avisen.
OBOS-ligaen
Rekdal om nivået i Norge, mentalitet og Drillo: – Vi lo jo av Egil, men ...
4 TIMER SIDEN
I følge avisen får Pedersen dommen mandag neste uke. Den tidligere Strømsgodset-spilleren må møte i Hedmarken Tingrett.
Eurosport.no har vært i kontakt med Marcus Pedersen. Han ønsker ikke kommentere noe ytterligere enn det han sier til HA.
Les også: Dette skal bli Hornelands suksessoppskrift

– En god gutt som har tatt noen dumme valg

Eurosport.no snakker med sportssjef i HamKam Espen Olsen. Han er klar på at klubben hele tiden har ønsket å hjelpe den tidligere storscoreren. Særlig etter hendelsen med fyllekjøringen har han vist iver etter å ha ta tak i problemene sine.
– Målet her er jo å lage en lykkelig slutt for alle parter, og det har vi troen på at vi skal få til. Han hjelper HamKam og HamKam hjelper ham. Marcus Pedersen er en god gutt som har tatt noen dumme valg. Han er en snill fyr i bunn og grunn, sier han.
Etter hendelsen, som skjedde for noen måneder siden, skal Espen Olsen ha sett en forvandling i Marcus Pedersen. Først og fremst holdningsmessig, men også rent fysisk.
– Jeg kjenner jo gutten godt. Jeg vet at han har hatt det vanskelig, og da har vi hatt lyst til å hjelpe han hele veien. Dette skjedde for noen måneder siden, og da bestemte han seg for å brette opp ermene. Vi tok en prat, og han har gått ned 5-6 kilo siden den gang.
– Vi har pratet lenge om alt som har skjedd rundt dette og alle andre hendelser. Vi vet nå hvordan vi skal få det beste ut av Marcus. Det har vi god tro på at vi klarer. Jeg kommer til å følge han opp som en leder, men også som en kamerat utenfor banen. Det vet jeg at spillerne våre kommer til å gjøre også.

Tror på vinn-vinn

– Det er jo mennesket og pappaen Marcus Pedersen vi ønsker å hjelpe nå. Vi vet jo at potensiale her er en av Norges kanskje beste spisser. Jeg tror dette kan bli vinn-vinn for alle parter.
Marcus Pedersen spilte i Strømsgodset fram til sommeren 2019. Kontrakten ble klubben ble terminert, og dermed stod han fritt til å finne seg en ny klubb. Spissen var derimot halvskadet og har gått hele perioden siden den gang uten å spille en tellende kamp for noen klubb.
Han returnerte til hjembyen og HamKam denne våren etter 12 år borte.
Sett denne?

Ungguttens ville prestasjon: – Burde scoret fire eller fem

OBOS-ligaen
– Hadde jeg vært fotballeder i Eliteserien hadde jeg signert ham i morgen
EN DAG SIDEN
OBOS-ligaen
18-åringen fikk debuten fra start – takker med denne perlescoringen
EN DAG SIDEN