LILLESTRØM (Eurosport):
Lillestrøm har hatt ett klart mål siden den dramatiske kvalikkampen mot Start på Åråsen for nesten nøyaktig ett år siden.
OBOS-ligaen
Smakfullt stikk fra erkerivalen etter blytung kvalik-smell: – God humor
6 TIMER SIDEN
Veien har vært både lang og humpete, men mandag kunne de endelig slippe ut all gleden i et høylytt og unisont jubelbrøl, der de hadde samlet seg inne i lokalene på stadion for å følge naboen Ull/Kisa i kamp mot Sogndal. Jessheim-laget trengte også poengene, men sendte samtidig en håndsrekning til fylkesrivalen med 2-0-seier.
– Jeg har ikke fått det helt inn over meg ennå. Jeg ser jublingen og følelsen, og det er ikke tvil om at det er en fantastisk følelse. Det er skriking i garderoben, det er skriking i alle rom her. Det er en fantastisk følelse, sa en tydelig rørt Simon Mesfin til Eurosport i «tumultene» etter at opprykket var spikret.
Det var sterke følelser i sving også da klubben måtte ta turen ned til nivå to for første gang på 45 år, etter en spinnvill kamp med Martin Ramsland i hovedrollen forrige sesong.
– Da du stilte spørsmålet kom jeg på alt fra Start-kampen her ute da vi rykket ned, alle følelsene da og i kjølvannet av det i januar. Vi var nødt til å kalle spillerne tidligere inn for å starte før, og virkelig ta inn over oss situasjonen vi sto i.
Et nytt trenerteam skulle på plass, og blant annet var forlengelsen av kontrakten til ettertraktede Thomas Lehne Olsen et signal.
– Vi måtte jobbe inn Geir Bakke og Petter Myhre, klubbens styre sto i det. Det har vært jævlig tøft, for å si det mildt. Det er ikke noe jeg unner noen i fotballen. Det er baksiden og skyggedalen og du er langt nede i gropa, og må grave deg opp igjen. Det har vi gjort nå, men det har vært en helvetes reise. Beklager banneordene, men jeg blir litt rørt når jeg reflekterer over det, sier Mesfin.
– Vi har stått i dritten og klart å grave oss ut av det. Jeg er utrolig stolt på vegne av spillerne, trenerne og alle som er glade i klubben, som nå får oppleve at vi er tilbake i Eliteserien igjen.
I mange av de foregående 10-12 årene kjempet LSK med ryggen mot veggen for å unngå nedrykk, og klorte seg fast i divisjonen, ofte med kortsiktig tenkning for å beholde den ovennevnte rekorden på antall år i toppdivisjonen.
Etter nedrykket ymtet noen frempå at det kanskje kunne være sunt for klubben å rykke ned for å kunne bygge noe nytt og varig. Ordene var naturligvis provoserende for enkelte med gule og svarte hjerter.
(Artikkelen fortsetter under):

LSK-sjefens beskjed til kapteinens kone: – Han blir her!

– Men er det slik at man nå, når dere har rykket opp igjen, kan si at det var det på ordentlig?
– Det blir galt å si at det var sunt å rykke ned, men da vi først var nede, mener jeg at klubben har brukt tiden veldig godt. Vi har gjort en del økonomisk, siden vi også sto i korona som jo er maks utur når du først rykker ned. Det er veldig spesielt å kutte kostnader for å tilegne deg nivået du skal jobbe på, og så kommer korona i tillegg. Men vi sto i det og har brukt tiden godt, og jeg er helt sikker på at vi kommer til å vise det i tiden fremover, sier sportssjefen, og legger til:
– Men det er som alltid; vi må vise det med handling i form av prestasjoner og utvikling. Så jeg velger heller å si at vi skal vise det, men vi vet hvordan vi har jobbet dette året og rigget oss til på en bedre måte. Jeg håper vi får vist det allerede i 2021 i Eliteserien.
Noen av spillerne er på utgående kontrakter, som for eksempel den gode midtbanemannen Kaan Kairinen som er på lån fra FC Midtjylland. Geir Bakke har avtale videre og Petter Myhre som skrev en ettårsavtale er ønsket.
– Er dere bedre rustet nå for å bygge noe?
– Det er slik at i den situasjonen vi har stått i, så har vi vært usikre frem til i dag hvilket nivå vi er på neste år. Det har vært en dialog, og det er mye som skjer i kulissene uten at det fortelles utad, og mye vil nok avklares nå som vi vet hvilket nivå vi skal spille på. Jeg er ikke bekymret over at vi har mange på utgående.
(Artikkelen fortsetter under):

Her tar LSK-leiren fullstendig av etter opprykket

Men endringer i spillerstallen blir det nok.
– Mange vil vi helt sikkert se her neste sesong, og så er det naturligvis, slik det er i fotballen, noen som får sin avgang etter dette året, av ulike årsaker. Vi har tegnet opp noen scenarioer. Scenario A var opprykk og Eliteserien, så da trenger vi ikke prate noe mer om B og C. Vi har gode planer vi skal sette i aksjon, men nå er vi tett på jul, så vi må nok bruke litt av januar for å få det på plass.
For ett år siden skrev Eurosport – under overskriften «Fikk trusler og hatmeldinger etter nedrykket – slik skal LSK revansjere seg» – om Mesfins brutale dager.
– Rent personlig, er dette også et deilig takk for sist til de som ytret seg sterkest om hvor håpløst alt var for ett år siden?
– Det er som jeg sa, at du kan prate mye, men det viktigste er å vise med handling. Det har vi gjort nå, og jeg er mest opptatt av vi. Men så er det slik at man har stått ganske midt oppe i dritten selv også, det er det ikke noe tvil om. Så jeg tenker at det er en takk for sist, ja.
Med koronarestriksjoner og nedstengte «sosiale arenaer», legger det visse begrensninger for mulighetene til å feire. Men mange holdt det gående på Åråsen utover kvelden.
– Det var vel Christian Aas og Morten Sundli som scoret for Kisa, så da blir det vel en Aas juleøl og Funkygine på TV-en, meldte Mesfin med et smil.

Kippe: – Vi har alle skjemtes etter fjoråret

OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25