HAMAR (Eurosport.no):
I Eurosports studio OBOS Direkte i forbindelse med forrige serierunde, ble ungguttens fremtid et tema. Han har bekreftet at Lillestrøm har vist interesse, svart på spørsmål om at han ser en fordel i at hans neste klubb spiller på gress, og land som Nederland og Danmark er også blitt nevnt. Han har også tidligere vært og trent med italienske Bologna.
Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 KLOKKEN 13:07
Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth var gjest i sendingen, og fikk spørsmål om hvor Solbakkens neste stoppested bør være. Da svarte han kontant og snakket om feil fokus.
– Neste stopp bør være å begynne å prestere slik at laget ditt vinner en fotballkamp. For nå har det vært begredelig for HamKam, og fokuset hans bør selvfølgelig ligge der. Det har vært veldig tynt det de har fått til så langt, de har fått null poeng. Og det er ikke ufortjent i det hele tatt, var dommen fra veteranen med 256 kamper på nivå to selv.
(Artikkelen fortsetter under):

Gauseth om mulig Solbakken-exit: – Feil fokus!

19-åringen har vært klar på at han ønsker å gi noe tilbake til HamKam den dagen han forsvinner, og derfor signerte han også i april en ny kontrakt ut 2021-sesongen.
MIdtbanemannen selv trekker på smilebåndet når Gauseth-refsen tas opp, når Eurosport møter ham i solskinnet på Briskeby, der laget slikker sårene etter tap i de tre første serierundene.
– Det er ikke jeg som går rundt i media og sier dette her. Jeg blir spurt om det, og så prøver jeg å svare ærlig. Jeg tror alle vet at jeg ønsker meg videre i karrieren min. Så får han sitte i studio der og si hva han vil, men det går ikke inn i hodet på meg i det hele tatt, sier Solbakken, og legger til:
– Han får si at det er feil fokus, men jeg er 100 prosent sikker på at jeg har fokuset mitt her, og ønsker å gjøre det beste. Og så svarer jeg på det jeg får beskjed om, smiler han.
– Litt urettferdig når det tross alt bare er du som blir spurt?
– Ja, man kan si det på den måten, selvfølgelig. Jeg kan gå ut i media og være uærlig og si at jeg ønsker å spille her hele livet mitt. Men jeg tror han og alle andre vet at jeg ønsker meg videre og håper å komme meg videre. Det tror jeg klubben her er 100 prosent klar over. Så slik sett blir det litt dumt å si det, men jeg bryr meg ikke så mye om det.
– Det er jo ikke sjelden han sier noe ...?
– Nei, han er kjapp i kjeften, det er han, sier Solbakken og gliser.
Hovedtrener Espen Olsen humrer også når han får spørsmål om temaet og ungguttens fokus.
– Han har en voldsomt god tilstedeværelse både på trening og i kamp. Han har valgt å bli her og vet at han utvikler seg, så det har vi ingenting å utsette på. Han gjør en strålende jobb på trening og i kamp, sier Olsen om sin midtbanejuvel.
Se intervjuet med Solbakken her:

Slik svarer Solbakken på kritikk om feil fokus

Eliteserien
Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke
18/04/2022 KLOKKEN 18:36
Eliteserien
LSK-duoens «umulige» oppgave: – Sammen kan vi matche det
02/04/2022 KLOKKEN 05:38