Discovery har tidligere skrevet om 23 år gamle Matias Belli Moldskred som ble tatt ut til landslagssamling for Nicaragua. Moren hans har bakgrunn fra det mellomamerikanske landet, og hun trodde Start-spilleren tullet da han fortalte om uttaket.
Nå er landslagssamlingen overstått, og Belli Moldskred er tilbake på norsk jord i karantene. Og en liten pust i bakken trengs nok etter det som mildt sagt var en omfattende flyreise.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
– Det ble en lang reise. Det var noen timer i fly ja. Det ble vel rundt 20 timer i fly hver vei. Den første reisen var mer komplisert enn hjemturen: Fra Oslo til Tyrkia, videre til Panama, deretter et lite stopp i Bogota også videre til Nicaragua og den Dominikanske Republikk, der kampen ble spilt, forteller han til Discovery på telefon.
Han forteller om en samfunnstilstand på den andre siden av Atlanterhavet der varmen har vært med på å holde smittetrykket nede. Folk i Nicaragua befinner seg stort sett utendørs hele tiden, noe som var en fin avkobling fra den norske våren der smittetiltak er på agendaen hver dag.
Likevel var det enkelte småproblemer han møtte på.
– Det var spesielt å møte alle de nye. Det er kulturforskjeller. Jeg kan jo spansk heldigvis, men det tok litt tid å tilpasse seg. Humoren og pratemåten er helt annerledes. Det går fort i svingene, så det tok litt tid før jeg kom helt inn i det, sier 23-åringen.
Matias Belli Moldskred tilbrakte ungdomsårene i klubber som Bærum, Ready og Ullern, før Raufoss snappet han opp fra 3. divisjon. Han var med på opprykket med de gule, før han i vinter ble hentet av Start.

Scoret i sin første kamp

Det var første gang han var tatt ut til Nicaraguas landslag, og dermed hadde han også et visst inntrykk å gjøre på den nye landslagssjefen. Da hjalp det på med en scoring i 7-0-seieren mot Turks- og Caicosøyene, en liten øygruppe i Karibien. Den scoringen var for øvrig ikke mer enn hva han forventer av seg selv i utgangspunktet.
– Jeg er jo en offensiv spiller da, så det må kreves av meg. Jeg ble flikket gjennom alene med keeper og satte den forbi keeper, så det føltes godt, sier han.
Med morens bakgrunn fra Nicaragua, hennes videre oppvekst i Italia, en far fra Ulsteinvik og med 23-åringen født i Spania og vokst opp i Belgia og Norge, er det mange kulturer å ta stilling til. Men akkurat den Nicaraguanske betyr litt ekstra.
– Det er stolthet i det for meg å spille for Nicaragua. Det er det landet og Norge som står meg nærmest. Mamma sin side er jo derfra, og jeg har blitt introdusert for det landet tidligere. Det er veldig gøy å representere de fargene når så mange i familien følger med. Mamma var fornøyd, så jeg tror det var god stemning hjemme, da familien satt og så kampen sammen, forteller han.

Kunne spilt for fulle tribuner

Det ble med den ene kampen i denne omgang. Men egentlig skulle laget hatt en hjemmekamp mot Saint Lucia også. Der var det varslet om utsolgt stadion, før motstanderen trakk laget. Sporten har nemlig begynt å få et realt fotfeste i landet.
– Det ligger mye stolthet i fotballen der. Baseball og boksing har vært de største idrettene der, men nå er fotballen virkelig på vei opp. Hjemmekampen vår denne samlingen ble dessverre avlyst, og der skulle vi hatt full stadion. Da ville det vært 18 000 på plass. Interessen er definitivt til stede.
Det ble ingen introduksjon foran 18 000 i hjemmepublikum denne gangen, men i stedet får han ta med seg det positive:
– Det var kult å få reist igjen, det har blitt en stund siden. Temperaturen var deilig med full varme og 35 grader. Så var det første kampen jeg spilte siden kvalikkampen mot Åsane for Raufoss i fjor. Bare det å få på en drakt, kjenne kampritualene på plass og å spille en ordentlig kamp var veldig gøy.
– Jeg føler det var en god samling. Etter jeg fikk gjort tilpasningene de første dagene tror jeg at jeg klarte å vise at jeg har noe å bidra med. Jeg satser på at det kommer flere samlinger, og at Start slipper meg til dem. Det høres bra ut med noen flere turer dit.
Fått med deg denne?

Her hugger det til i beinet – vant kampen haltende

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53