Start skriver selv på sine nettsider at investorene i Start En Drøm har besluttet å ettergi et lån på 18,4 millioner kroner.
Det er de som finansierer IK Starts satsing på toppfotball, gjennom en samarbeidsavtale etter den såkalte dualmodellen.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
– Ved å ettergi lånet øker vi totalrammen for kapital vi har tilført Start. Tilskuddet er betydelig og vil bidra vesentlig til å bedre egenkapitalen til Start, og å hjelpe klubben gjennom handlingsplanen vi har levert til NFF, sier Robin Reed, styreleder i Start En Drøm, til ikstart.no.
Lånet er gitt klubben på et tidligere tidspunkt.
– Det betyr at klubben har fått forbedret sin egenkapital og at vårt resultat for 2020 blir positivt. Vi setter stor pris på at investorene fortsetter å backe opp klubben, og så vet vi samtidig at det er en vei å gå før vi får et driftsresultat som går i overskudd. Da må inntektene opp noen hakk, og det er vår utfordring i årene som kommer, sier daglig leder Christopher MacConnacher.
Spillerne i klubben har fortsatt fri, før de skal samles for å gå løs på en sesong i OBOS-ligaen etter nedrykket i siste serierunde. Målforskjellen var til slutt avgjørende for at det var Mjøndalen som kapret kvalikplassen i stedet for sørlendingene.
– Nedrykket var naturligvis blytungt og det påvirker også klubben. Men vi kommer til å jobbe i samme retning. Målet er fortsatt å skape en stabil eliteserieklubb, med bærekraftig økonomi og med et lag som spiller underholdende fotball og har et stort innslag av sørlandske spillere, uttalte MacConnacher nylig til klubbens nettsider.
Arbeidet med å bygge laget er også i gang. Denne uken meldte Fædrelandsvennen at den lokale midtbanemannen Erlend Segberg er tilbudt ny kontrakt.

Knust etter nedrykket: – Blytungt. Jeg er nesten tom for ord

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53