Populære sporter
All sport
Vis alt

SPORTSSJEF SPESIAL, del 2: Fjernet treneren og har kniven på strupen

Stein-Erik Stormoen

Publisert 15/10/2020 klokken 19:05 GMT+2

Slik er en hektisk dag som sportssjef - unnskyld, vi mener hovedtrener - i en norsk fotballklubb, barbert ned til en times «mini-reality»-episode, sett usminket fra innsiden bak normalt lukkede dører.

Espen Nystuen

Foto: Eurosport

KONGSVINGER (Eurosport.no):
Se hele episoden nederst!
Det er tidlig morgen en hustrig høst-lørdag på Kongsvinger. Gjemselund ligger stille for seg selv ved riksveien der bilene passerer bak den ene tribunen langs sidelinjen.
Inne i klubbhuset forbereder spillere og støtteapparat seg på en ny livsviktig kamp for å overleve i OBOS-ligaen.
Utenfor vinduet til klubbens daglige leder skynder Glomma seg mot Fredrikstad for å bli hav, slik en av byens store, Levi Henriksen, sier det. Inne på kontoret er det tomt - på lørdager.
For daglig leder og sportssjef Espen Nystuen har plutselig tatt over som hovedtrener også. Finske Mika Lehkouso, som kom til KIL før sesongen, lyktes ikke.
For å få inn en annen stemme, i et forsøk på å få samspillet mellom spillergruppa og trenerapparatet til å bli bedre, tok klubben det drastiske grepet med å tildele finnen andre arbeidsoppgaver og la Nystuen selv forsøke å redde stumpene. Berge plassen. Overleve.
Et av virkemidlene for å frigjøre mental energi og senke skuldrene i den alvorlige situasjonen, er humor. Derfor sitter også meldingene, latteren og de galgenhumoristiske kommentarene svært løst i denne oppfølgeren i serien Sportssjefene.
Samtidig tynger alvoret, og innimellom taktiske analyser, spillermøter, budsjettplanlegging med to mulige divisjonscenarioer og signeringen av Kamer Qaka, er man fullstendig klar over den dystre situasjonen.
Den gamle storheten, med 1-1 mot selveste Juventus i UEFA-cupen på skryte-CV-en, sølv og to bronser i Eliteserien og cupfinale så sent som i 2016, står på kanten av stupet. Mer enn ære står på spill.
På minimum en koronameters avstand (kameraet har bra zoom-funksjon og reporteren lange armer) fikk Eurosport gjennom en hel dag være med inn bak lukkede dører, der daglig leder, sportssjef, hovedtrener og interiørarkitekt Espen Nystuen og hans team sammen med spillergruppa skal sørge for at det ikke blir en ny epoke der Gjemselund gråter.

Se hele episoden her!

picture

Har byttet kontor: Slik er en dag for en sportssjef som er blitt hovedtrener

Fikk du ikke med deg første episode av Sportssjefene med Thomas Berntsen i Sarpsborg 08? Se den her:
picture

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame