• Se Rekdals første kamp som grønn-hvit trener, HamKam-Grorud, mandag 18:00 på Dplay og Eurosport Pluss - sikre deg tilgang her!
HAMAR (Eurosport.no):
For da unge Gabriel Rekdal reagerte med tristhet på at hans lokale klubb nok en gang hadde tapt poeng på overtid, skjønte Kjetil Rekdal noe.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 PÅ 15:52
– Da jeg sa at HamKam nok en gang hadde sluppet inn på overtid, så jeg at han ble lei seg. Det gjorde inntrykk, forteller han til Eurosport.no.
Ikke lenge etterpå stod han foran pressen på Briskeby, presentert som trener for de grønne og hvite.

Vil skape forbilder

Yngstemann gikk nemlig fra Ottestad til HamKam denne vintereren. Det fikk den meritterte treneren til å innse hvor viktig det er med forbilder for yngre spillere i den lokale klubben.
– Når du bor her, og det passer at jeg kan hjelpe til, så kanskje jeg kan være med på å lage noen helter og profiler som barna rundt her ser opp til.
– Marcus Pedersen er det garantert mange som ser opp til. Markus Solbakken er jo en annen, som er helt i starten av sin karriere. Bolkan Nordlie gikk jo til AaFK og gjør det bra i Eliteserien. Nico Mickelson gikk til Strømsgodset, ramser han opp.

– Ekstremt viktig

Han er helt klar på at ni år gamle Gabriel er en som både ønsker - og ikke minst trenger - noen lokale helter.
– Jeg tror det er ekstremt viktig for Hamar og omegn at du har et A-lag som barn og unge har som rollemodeller. At de har lyst til å nå opp til dem. Jeg er sikker på at minsten min er en av dem som har lyst til det, sier han og fortsetter:
– Spiller klubben i 2. eller 3. divisjon så drar de antagelig bare andre steder. Jeg vil være med på å skaffe et bra tilbud for talentfulle unge som har lyst til å bli gode, så de kan spille på HamKam i framtiden.
Slik reagerte Marcus Pedersen da han fikk høre om Rekdal-nyheten:

Dette tenkte Pedersen da han hørte at Rekdal ble den nye sjefen

OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56