Det bekrefter klubben på sine nettsider, bare to dager etter at det ble klart at Gaute Helstrup fikk gå til Tromsø etter tøffe forhandlinger mellom klubbene.
Olsen og Frigård to spilte sammen på topp da Ståle Solbakken var trener for klubben mellom 2003 og 2005. Det endte med opprykk til Eliteserien og en femteplass det påfølgende året.
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50
Frigård har fått permisjon fra stillingen sin som KA spillerutvikler i Akershus fotballkrets og har avklart Kamma-jobben med NFF og trenerjobben han har rundt aldersbestemte landslag, skriver klubben i meldingen.
– Det føles som å komme hjem. Det er mange av de samme folkene i klubben og det er lett å bli glad i Kamma. Det føltes veldig riktig når denne muligheten dukket opp, sier Frigård.
En del fotballelskere vil kanskje huske en scene fra dokumentarfilmen «Viktigere enn fotball», som fulgte klubben gjennom comebacksesongen på øverste nivå i 2004. I garderoben på Ullevaal under en cupkamp mot Lyn fikk nettopp denne duoen huden full av den daværende sjefstreneren.
– Frigård har en sjanse nå til å få en skikkelig oppreisning, sier Solbakken med et smil.
Han minnes med glede de årene på Briskeby, men ikke nødvendigvis akkurat den dagen.
– Det var veldig fine tider, men kanskje ikke akkurat den dagen. Den dagen var vel en av de dårligste.
Nå skal altså duoen Olsen og Frigård trene laget, med Solbakken junior (Markus) i en nøkkelrolle på midtbanen. Senior bryter ut i latter når Eurosport spør om han nå er komfortabel med å ha sønnen sin på laget i andre enden av den eventuelle kjeftskuren.
– Det er eneste jeg er bekymret for nå, er at de skal hevne seg ved å ta det ut på ham. Da blir det en lang sesong for ham, sier Solbakken og gliser godt.

Tommel opp fra Semb

I en mer alvorlig tone vurderer FC København-sjefen gamleklubbens nye trenerduo slik:
– Espen har bevist før at han kan trene en klubb i OBOS-ligaen, og han kjenner gruppa og hva de har gjort på trening og i kamper. Da er det nærliggende at han er med i neste løsning, særlig når oppkjøringen begynner med fullkontakt allerede mandag og det er en måned til seriestart. Da skal det godt gjøres at ikke dette er den beste løsningen.
Ifølge Solbakken har Olsen ønsket seg en makker som utfyller ham, ganske likt da de to spilte sammen.
– Ut fra det jeg er informert om ville Espen ha en som utfyller hans styrker og hva han er god til, og da ville han gjerne ha en pådriver på feltet, en som er verbal og pågående, som kanskje har et litt annet temperament. Det var slik da spilte også, det var en som kjeftet mer på banen enn den andre.
– Hvor mye har du vært involvert?
– Det er Olsen som har vært i førersetet, men jeg, Truls Haakonsen, Audun Mathisen og Truls Nordby er de fire investorene som i hvert fall blir informert. Jeg har kunnet bidra ved å ta noen telefoner, og kjenner Geir veldig godt etter både å ha trent ham og spilt med ham. Vi fikk også gode tilbakemeldinger fra blant annet Nils Johan Semb og NFF på den jobben han har gjort der. Så vi har gjort litt research, men det er Olsen som har lagd sitt eget team her sammen med styreleder og daglig leder.

Ingen bærer nag

Etter det Eurosport kjenner til har det vært tøffe forhandlinger med Tromsø, i forbindelse med at Gaute Helstrup forsvant til Tromsø. Han var overfor Hamar Arbeiderblad tydelig på at han ønsket seg nordover og det ble bekreftet et tilbud før partene var enige.
– Dette er fotballverdenen, og jeg sover ikke dårlig om natten av det. Gaute er en fantastisk dyktig og fornuftig fyr, og er nok en som trenger litt tid med prosesser for å gå gjennom det han vil. Jeg tror nok han selv tenkte at andreåret her ville blitt lettere. Men så tenker jeg nok at jeg også har presset på for et skifte, for eksempel som spiller, og ikke alle de reneste midler ble tatt i bruk, sier Solbakken og fortsetter:
– Jeg tror nok Gaute tenker at exiten kunne vært bedre, men alle forstår at Tromsø nok har vært drømmejobben hans siden han begynte som trener. Det kunne sikkert vært løst smartere og hurtigere hvis han hadde en litt annen inngang på det, men gjort er gjort og ingen bærer noe nag til ham, slik jeg forstår det.
Nå ser han frem mot sesongen som snart starter i Norge. Solbakken, som har hus i Hamar og sønnen på laget, i tillegg til sin historie, følger naturlig nok gamleklubben tett.
– På det beste de to siste sesongene, som har vært ganske like, har det vært veldig bra. Men det dårligste har vært langt nær godt nok. De har vært bedre hjemme, slått Start 4-0 og rundspilt Viking med 2-0 til pause året før. De har hatt noen svake perioder, men vunnet noen nøkkelkamper, som Notodden borte og TUIL borte, som har sendt dem vekk fra nedrykkstriden. Så har de ikke taklet det presset andre veien, for å koble seg helt på kvalik. Det har endt helt greit med 9. og 10. plass med nesten samme poengsum. De har et bra team nå, men må bli mer stabile, konkluderer Solbakken.
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
20/09/2021 PÅ 12:33
OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07