• Juryen som har valgt ut de nominerte og kåret vinnerne er: Eurosports OBOS-ligaekspert, Amund Lutnæs, landslagssjef for Norge G18/G19, Pål Arne «Paco» Johansen, og Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
Det har vært en lang sesong, og lengre skal den bli for alle lagene som endte på de fire kvalifiseringsplassene.
Sogndal hadde nok et håp om å kunne få en av de direkte opprykksplassene, men i den nest siste serierunden ble det klart etter uavgjort mot Ull/Kisa, at de må ut i kvalifisering.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
Likevel har Sogndal hatt en veldig god sesong, og det har resultert i blant annet tre nominasjoner når man skal kåre det beste fra OBOS-ligaen 2020.

Årets spiller

Eirik Bakke og Daniel Eid har begge blitt nominert, som henholdsvis årets trener og årets gjennombrudd, men det var 18 år gamle Sivert Mannsverk som trakk det lengste strået.
Han er nemlig kåret til årets spiller i OBOS-ligaen 2020.
Her er juryens begrunnelse:
«Sivert Mannsverk fikk kjenne på OBOS-ligaen i fjor. Denne sesongen har han styrt midtbanen til Sogndal på en imponerende måte. En eminent pasningsfot og overblikk. 18-åringen fikk kapteinbindet før denne sesongen og har virkelig levd opp til lederrollen. Midtbanespilleren kommer vi til å se store ting av i fremtiden».
Eurosport møtte Sivert Mannsverk tidligere denne sesongen. Se reportasjoen her - saken fortsetter under videoen.

Sogndal-juvelen om oppmerksomheten: – Stort at noen vil intervjue meg

Supertalent

For ett år siden ble han kaptein i en alder av 17 år, og i år har han vært en dominerende kraft på midtbanen til Sogndal.
Hans evne til å kontrollere spillet og hans gode driv med ballen har vært avgjørende for at Sogndal har vært med i opprykkskampen så lenge.
Spillet har gjort at europeiske storklubber også har fått opp øynene for det unge supertalentet. Tidligere har Eurosport meldt om interesse fra Lazio, Bologna og Ajax.
Den gangen sa han følgende:
– Det er selvfølgelig kjempekult at klubber synes jeg er spennende. Men jeg har sagt ganske tydelig fra til agenten min at jeg ikke vil høre noe om sånne ting mens jeg er i sesong. Jeg vil rykke opp med Sogndal, det er det eneste fokuset jeg har.
– Når jeg eventuelt forlater Sogndal vet man aldri. Men jeg er veldig fornøyd med å ha signert en lang kontrakt her. Det er veldig viktig for meg at Sogndal får igjen noe for meg etter den tilliten de har gitt meg siden jeg kom hit, forteller han.
Sett denne?

Fra løkka til proffliv sammen: – Vi trente aldri hardest

OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
28/11/2021 PÅ 07:29