Oppdatert 21/11/2020 klokken 18:58 GMT+1

Sogndal sikret tre svært viktige poeng hjemme mot Grorud, og stakk kjepper i hjulene for en opprykksfest for Tromsø allerede lørdag.

Kristoffer Hoven

Sogndal - Grorud 2-1
Hjemmelaget økte også luken ned til tabellnabo Ranheim som på sin side avga poeng hjemme mot HamKam.
Tromsø var avhengig av at Sogndal avga poeng i oppgjøret mot Grorud for at et opprykk til den øverste divisjonen skulle være et faktum.
Men med Sogndal-seier på Fosshaugane lørdag, må laget fra nord vente til søndag før de selv kan få sjansen til å sikre Eliteserie-spill til neste år.

Rotet bort ledelsen

Gjestene åpnet friskt og tok ledelsen etter rundt halvspilt første omgang. Fabian Østigård Ness trillet ballen på bakerste stolpe, hvor Leo Cornic dunket ballen i mål fra kort hold.
De gulkledde rotet derimot bort ledelsen etter et klumsete utspark fra Grorud-keeper Emil Ødegaard. Ballen gikk i ryggen på Jonas Pereira, og i føttene på Kristoffer Hoven.
Spissen klinket inn reduseringen fra 18 meter og det sto dermed 1-1 på Fosshaugane.
Hjemmelaget holdt trykket oppe i siste halvdel, og i det 82. minutt fant Thomas Kristoffersen Peter Michael på bakerste stolpe, som deretter klinket inn seiersmålet like før slutt.

Poengdeling i Ranheimsfjæra

I trøndelag tok tabellnabo Ranheim i mot Kjetil Rekdal og HamKam.
En lekker slått corner av Erik Tønne etter halvtimen spilt, endte i føttene til Ole Sæter som deretter fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0.
Resultatet så ut til å stå seg kampen ut, men en utligning av gjestene i det 72. minutt signert Jo Nymo Matland og Kristian Eriksen sørget for poengdeling i fjæra.

Slik stilte lagene:

Sogndal: Renze Fij, Axel Kryger, Igoh Ogbu, Eirik Lereng, Andreas Hoven, Martin Ove Roseth, Tomas Kristoffersen, Mathias Blårud, Alioune Ndour, Endre Kupen, Kristoffer Hoven
Grorud: Emil Ødegaard, Glenn André Harviken, Kristian Novak, Martin Høyland, Trace Akino Murray, Christos Zafeiris, Jonas Pereira, Preben Mankowitz, Leo Cornic, Fabian Østigård Ness, Vetle Skåttun

Se høydepunktene: Sogndal nektet Tromsø opprykksfest