Populære sporter
All sport
Vis alt

Smittebombe i OBOS-klubb - elleve spillere har testet positivt

Pål Strande Gamlemoen

Oppdatert 25/11/2020 klokken 17:09 GMT+1

Hele Åsane-laget skulle egentlig vært ute av karantene lørdag. Så enkelt blir det ikke.

Åsane-spillerne under kamp mot Tromsø

Foto: Scanpix

– Vårt fokus har vært å håndtere dette på en korrekt måte i henhold til de medisinske rådene vi får. Hele troppen ble satt i karantene sist fredag. I utgangspunktet vil spillerne være ute av karantenen ved utgangen av november, men alle som er syke må være i isolasjon i minst ti dager, sier Åsanes daglige leder Gorm Natlandsmyr i en pressemelding.
– Da kommer vi til 4. desember, målt fra da testene ble foretatt. Det er slik vi forstår reglene, legger han til.
Laget var allerede i karantene, etter at de forrige fredag fikk påvist et smittetilfelle i laget. Dermed ble lørdagens kamp mot Jerv utsatt. Det samme ble oppgjøret mot Strømmen kommende lørdag. Nå er altså elleve spillere totalt smittet.

Kjemper om opprykk

Åsane opplyser at ingen i støtteapparatet er smittet, men at de holder seg i karantene.
Laget kjemper om opprykk til Eliteserien. Dersom overraskelseslaget klarer å beholde den nåværende femteplassen, vil de på et eller annet tidspunkt spille kvalifisering for plass i Eliteserien neste år. Å få så stor smittespredning er dermed alt annet enn optimalt for trener Morten Røssland.
– En ting er å sitte i karantene, en annen ting er å spille viktige kamper rett etter at man har vært syk. Det er ikke gitt at alle blir friske på minimal tid, slik at vi kan stille lag til neste serierunde. Spillerne må være symptomfrie i syv dager før de kan spille kamp igjen.
Han understreker at det nå er spillernes liv og helse som er hovedfokus.
Også i Kongsvinger og Jerv har det vært smitte den siste tiden, mens Lillestrøm og Stjørdals-Blink har vært i karantene. Dermed er det store utfordringer knyttet til avslutningen av OBOS-ligaen. Den skulle egentlig vært 5. desember. Det er ventet at et nytt program kan komme onsdag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame