Populære sporter
All sport
Vis alt

Slik skal Mannsverk velge rett klubb: – Vil ikke være en av mange

Sondre Skandsen

Oppdatert 23/01/2021 klokken 19:23 GMT+1

Sogndal-juvelen har fortsatt ikke tatt stilling til framtiden, men det kan fort bli aktuelt.

Sivert Mannsverk

Foto: Eurosport

Han gjør så godt han kan når det kommer til å legge kvalikkampen fra romjula bak seg. Sogndal snudde mot Mjøndalen og var minutter unna Eliteserie-spill før bruntrøyene scoret to ganger på dødball og holdt plassen. Kaptein Sivert Mannsverk (18) ble liggende på gressmatta en god stund etter det.
– Den Mjøndalen-kampen var en brutal opplevelse. Jeg blir fortsatt spurt om den når jeg møter folk på butikken og sånn, så det er litt vondt å bli minnet på det hele tiden. Etter den kampen var det bare deilig å få litt avstand fra fotballen, sier han på telefon til Eurosport.
Sesongen ble ekstremt lang og tung for den unge midtbanegeneralen, og 18-åringen nøt godt av en etterlengtet pause. Men man skulle ikke langt uti januar før det plutselig begynte å snakkes om Mannsverk igjen. Rosenborg skal ha kommet på banen med et bud, som Eurosport vet var et godt stykke unna Sogndals prisforlangende. Budet skal ha vært på litt i overkant av fem millioner kroner.
18-åringen sitter rolig i båten, så lenge det kun er snakk om avviste bud og andre rykter.
– Jeg tar ikke stilling til noe før det er helt konkret. Jeg vil ikke tråkke noe feil overfor Sogndal heller og ønske meg verken hit eller dit. Jeg er litt som Emil Bohinen og det han sa om å distansere seg litt fra alt av rykter. Det tror jeg er lurt. Jeg har jo egentlig ingenting jeg skulle sagt ennå. Klubben må akseptere et tilbud før jeg faktisk blir involvert.
Jim Solbakken har også blitt involvert i prosessen, selv om gutten fra Øvre Årdal understreker at det fortsatt er Daniel Steinfeld som er hans personlige agent. Eirik Bakke har tidligere uttalt til Eurosport at det er helt naturlig med Solbakkens involvering.
– Han er vel den som har solgt flest spillere fra Sogndal gjennom historien, så at han hjelper til med Sivert er ikke så rart.

Vil forhøre seg med andre spillere

Unggutten har fått mye tid til å tenke over hva han skal vektlegge når han skal ta det neste steget.
– Det er jo ikke noe fasitsvar på hva som er nøkkelen. Når jeg skal ta valget om hvor jeg fortsetter så kommer jeg til å høre med de andre som har gått ut i ung alder. Man må jo høre fra de som faktisk har stått i den situasjonen selv, det er viktig for meg.
– Jeg har et godt nettverk fra aldersbestemte landslag hvor jeg kjenner andre som har gått til utlandet i ung alder, forteller han.
Han ønsker ikke å snakke om hva som er mest aktuelt av det store utland eller en Eliteserie-overgang, men han er klar på at å forlate trygge Sogndal må avveies nøye.
– Det å gå til utlandet er vanvittig tøft både fysisk og ikke minst mentalt. Derfor er det viktig å vite at man vil være en stor del av det laget man eventuelt går til. Men det viktigste av alt er jo at du har en god dialog med klubben. At de vil satse på deg er det viktigste. Jeg vil ikke være én av mange.

Føler seg bedre rustet

Selv om Mannsverk alltid har holdt kortene tett til brystet og konsentrert seg om både fotballen og videregående-utdannelsen, som han er inne i sitt siste år av nå, har han fått nok av tid til å bli sterke mentalt.
– Jeg føler jeg har vokst enormt de siste to årene etter at jeg jeg begynte med OBOS-fotball som 17-åring. Man gjør seg opp noen tanker og finner ut av ting.
Han har vært tydelig på at han ikke er enormt glad i å være midtpunkt og het på ryktebørser, men det er noe han har måttet lære seg å leve med.
– Det var mye interesse for et år siden også, men jeg føler meg mye bedre rustet til å stå i det nå og takle det.
Se høstens reportasje om Sivert Mannsverk her:
picture

Sogndal-juvelen om oppmerksomheten: – Stort at noen vil intervjue meg

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame