Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay - sikre deg tilgang her!
Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist sitter og fikser de siste detaljene på treningsopplegget til spillerne når han snakker med Eurosport.no mandag kveld.
Timer i forkant har det blitt bestemt at klubbene på grunn av korona-situasjonen ikke får lov til å trene organisert denne måneden.
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50
– Jeg lager et treningsprogram for perioden til 31. mars. Styrkeøkter hjemme, løping utendørs og egentrening med fotball, forteller Nesselquist.
– Den fysiske delen er viktigst å ivareta. Det går an å utvikle i den perioden. Fotballøktene er for å vedlikeholde ballfølelsen og fotballbevegelsen. Det er det vi får gjort foreløpig, sier OBOS-treneren.
Styrkeøvelsene er stort sett med egen kroppsvekt slik at man ikke trenger en gym for å gjennomføre det. 26-åringen sier at noen av spillerne fra før har vært på individuelle opplegg, og at de vil fortsette slik, men at opplegget stort sett er det samme for alle.
– Det er lagt opp til noen dager hvor de gjennomfører to økter. Styrke, så løping eller styrke på morgenen og løping på kvelden. Det er noe aktivitet hver dag.

Forskjell på klubber

Nesselquist vil ikke surmule over at de i Strømmen ikke har tilgang til teknologi som andre klubber har.
– Vi har ikke råd til GPS-systemer eller pulsbelter. Da blir det tillit. Jeg tror gutta våre er så disiplinerte og ambisiøse at de kommer til å gjøre det. Det som er unikt med denne sesongen er at selvdisiplin og nøyaktighet vil være så avgjørende at det kan skille mellom opprykk og nedrykk, sier han.
– Er det noen som slurver, vil det synes når tabellen er satt etter sesongen. Det er enklere å gjemme seg bak organisert trening i stedet for selv å stå ansvarlig, varsler han.
(Se Helland forklare hvordan Rosenborg håndterer situasjonen. Saken fortsetter under):

Helland med klar oppfordring til alle fotballspillere i Norge

Isnes: – Du får preseason på nytt

I likhet med Nesselquist mener KFUM-trener Jørgen Isnes at det viktigste akkurat nå ikke er fotballen, og har sånn sett full forståelse for at man ikke skal trene på normalt vis.
– Det er rettferdig når vi er i den situasjonen. Det ville vært rart å dra noen på felt i grupper når myndighetene går ut og sier noe annet. Det ville vært rart hvis idretten skulle dra i en annen retning. Det dreier seg om en felles dugnad. Man må det få så likt som mulig, sier Isnes til Eurosport.no, og sikter til at noen lag var uheldig med tidspunktet de hadde treningsleir og dermed fikk to ukers karantene ved hjemkomst.
– Vi følte at vi begynte å nærme oss sesongstart, selv om vi så at det var godt med noen uker til. Du får preseason på nytt, trener på egen hånd og mye fysisk trening. Jeg ser ikke noen grunn til at de norske fotballspillerne ikke skal ha det fysiske i orden når sesongen starter, sier Isnes med et smil.
Selv har han planen klar for KFUM-guttene:
– Vi dundrer på med bra program for utholdenhet og styrke. I tillegg individuell oppfølging med taktiske ting som videomøter, sier han.

Tar oppgaven på alvor: – Det er mer enn bare ballen

Det hersker liten tvil om at situasjonen er unik. Vanligvis er kollektivet noe av det som gjør laget i en treningshverdag og ellers, mens nå blir man splittet for å unngå spredning av korona-viruset. At ingen skal falle utenfor eller sitte ensomme er noe Isnes i aller høyeste grad tar på alvor.
– Vi må ikke glemme hva fotballen egentlig er. Det er mer enn bare ballen. Det er fellesskap, sosial tilhørighet, dele oppturer og nedturer sammen. Mister vi kontakten her, mister vi oss selv litt. Det er viktig at vi finner gode erstatninger til det vi mister i noen uker. Ikke bare for barn og unge, men også voksne. Man har det som er et fint sted å være, så mister man den plassen.
– Mange føler dette er en arena hvor de blir sett og får en mestringsfølelse. Det blir viktig for oss trenere og ledere å ta det på alvor og følge opp gjennom telefon og å holde kontrakten. Det er en viktig oppgave vi har pratet om i dag, og som videreformidles til alle de engasjerte trenerne og lederne i klubben. Nå har vi en mulighet til virkelig å stå sammen. Vi skal prøve å komme styrket ut av situasjonen, slår Isnes fast.
Har du satt opp ditt lag i Eliteserien Fantasy? Få tips her:

Øvre halvdel: Kastrati-krangel og Jonas' Stølås-plan

OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
20/09/2021 PÅ 12:33
OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07