Fredag ble det kjent at Disiplinærutvalget i NFF utestenger Flamur Kastrati og Johannes Hummelvoll-Nunez i henholdsvis fire og tre kampers karantene.
Sistnevnte er skuffet når Eurosport.no tar kontakt.
OBOS-ligaen
Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå
20/05/2021 PÅ 17:54
– Hadde håpet at ærlighet varte lengst, men ikke i denne saken åpenbart. Håper jeg får tilbake med renter neste gang jeg velger å være ærlig om noe, skriver Hummelvoll-Nunez i en SMS.

Tok Kastrati i forsvar

Sandnes Ulf-spilleren tok Flamur Kastrati i forsvar forrige helg da han selv fortalte at han hadde kalt en motspiller for «jævla soper» uten å kjenne til uttrykkets betydning.
Disiplinærutvalget skriver følgende i begrunnelsen for utestengelsen:
«I denne saken har spilleren selv uoppfordret kommet med en uforbeholden beklagelse av uttalelsen, og han sendte den aktuelle Åsane-spilleren en beklagelse. Det er spillerens åpne erkjennelse på sosiale medier som er årsaken til at forholdet ble kjent. Disiplinærutvalget vektlegger dette i formildende retning.»
I samme pressemelding skriver NFF at slike uttalelser bør normalt resultere i en utestengelse på fem kamper.
Saken fortsetter under videoen.

Spillerrådet: Sørloth-bråket, Eirik Bakke-hyllest og topp tre fiketryner i Eliteserien

– Jeg angrer kun på én ting

Hummelvoll-Nunez er skuffet, men ikke overrasket, ettersom han var klar over at han kunne bli straffet.
– Angrer du på at du «la kortene på bordet»?
– Jeg angrer kun på én ting, og det er at jeg ikke var nysgjerrig første gang jeg kom bort i ordet. Nå skal det sies at rundt 70 prosent av de jeg har spurt, har trodd det samme som meg, så kan være jeg hadde fått det samme svaret uansett, sier Hummelvoll-Nunez.
– Kommer ikke til å anke fordi bruken av ordet åpenbart har såret folk, og da blir det for dumt å bruke energi på det, legger han til.

– Meldingene om tilgivelse er en lettelse

Sandnes Ulf ligger for øyeblikket på tiendeplass i OBOS-ligaen. De er bare ett poeng bak kvalikplassen til Eliteserien, samtidig som de har seks poeng til nedrykkskvalik.
– Sånn som jeg har prestert i år så tror jeg ikke laget taper så mye på at jeg ikke får delta de neste tre kampene, men en spiller som meg i form kan være kampavgjørende og det er trist at Steffen (Landro, Sandnes Ulf-trener) ikke får det alternativet. Har beklaget til lagkamerater og trenerapparat for å ha vært ærlig, og de vil nå prøve å gi det lille ekstra, sier Hummelvoll-Nunez.
– Hvilke tilbakemeldinger har du fått etter at det ble kjent at du utestenges?
– Oi, det har vært mange. Åpenbart så satte det norske folk ærlighet høyere enn NFF. Spesielt meldingene om tilgivelse fra homofile er de som gjør meg varmest. Det er de som kjenner på dette hver dag, og at vi ikke har vært klare over å ha brukt ord med sånn ekkel betydning har vært tungt. Derfor er de meldingene om tilgivelse fra dem en lettelse, avslutter han.
Saken fortsetter under videoen.

Forteller om vinterens «idiotiske» skade: – Det var ganske dumt

– Nulltoleranse for hets og rasisme

Tom Rune Espedal, daglig leder i Sandnes Ulf, sier følgende om utestengelsen i en pressemelding publisert på klubbens hjemmesider.
– Vi har nulltoleranse for hets og rasisme i Sandnes Ulf. Det er vi veldig tydelige på, sier Espedal.
– Saken er nå ferdig behandlet hos NFF. Vi håper at spilleren forstår konsekvensen av hans uttalelser. Vi jobber iherdig med holdningsskapende arbeid i klubben og vil fortsatt ha stort fokus på det i fortsettelsen, utdyper han.
Andreas Holmsen-Ringstad, som ledet disiplinærutvalgets møte, uttaler følgende til Eurosport.no om utestengelsen av Hummelvoll-Nunez og hans reaksjon i etterkant:
«Hummelvoll-Nunez fikk redusert sin karantene med to kamper, fra 5 til 3, som følge av hans opptreden i denne saken. Det gjelder da både at han selv varslet om overtredelsen og deretter at han ga en uforbeholden beklagelse, blant annet ved å kontakte motspilleren uoppfordret. Det er imidlertid ubestridt at det ble fremsatt en ytring som anses som både nedsettende og krenkende og som rammes av regelverket.»
OBOS-ligaen
Snudde kampen etter fantastisk scoring: – Det oser vilje av det der
15/05/2021 PÅ 19:58
OBOS-ligaen
Slik skal Start rykke opp: Setter sin lit til kvalikhelten
15/05/2021 PÅ 08:19