Stjørdals-Blink – Ranheim 2-3
To ganske forskjellige utgangspunkt for lagene i Trøndelags-derbyet. Stjørdals-Blink hadde en kanonsesong i fjor og rykket opp fra 2. divisjon, mens Ranheim måtte ta den tunge turen ned fra Eliteserien.
Og det var storebror Ranheim gikk seirende ut av naboduellen med 3-2 etter mål fra Daniel Kvande, Ivar Sollie Rønning og Torbjørn Heggem. Mens hjemmelagets målscorer var langt nede etter tapet.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 KLOKKEN 11:51
– Det betyr ingenting når vi ikke får med oss poeng. Det er kjipt, for jeg føler at vi henger godt med i perioder. Vi må reise oss til mandag og ta tre poeng mot Raufoss, sa tomålsscorer Sondre Stokke til Eurosport etter kampen.
Svein Maalen var enig med Stokke og skrøt av motstanderen
– Det betyr mye. Vi visste at det ville bli en tøff utfordring i dag. Nyopprykket, entusiastisk lillebror som var veldig opptatt av å ta oss. De er et godt lag også, så vi mobiliserte bra vi for å matche det i dag. Og jeg synes tidvis at vi spiller en veldig god kamp. Dette var første runde og vi skal bli bedre og bedre, sa Ranheim-treneren til Eurosport etter kampen.

Ble hyllet, så kom tabben

Og det var Maalens Ranheim som var farligst i åpningen. Etter 13 minutter går et innlegg fra Øyvind Alseth via en Blink-forsvarer og holder nesten på å sette ut Nicklas Frenderup i Blink-målet, men dansken viste klasse og stoppet avslutningen.
– Se på den redningen! Fenderup er god, altså. Jeg tror vi kvitterer ut årets redning etter 13 minutter! Utbrøt Eurosports ekspert Joacim Jönsson i Fotball Direkte.
– Jeg tror fort han blir Blinks viktigste spiller i år, legger Amund Lutnæs til.
Se redningen her: (saken fortsetter under videoen)

– Jeg tror vi kvitterer ut årets redning etter 13 minutter!

Men etter store ord fra Fotball Direkte klarte ikke Frenderup og følge opp den gode redningen. Først sklei sisteskansen ballen ut og var tydelig frustrert over at han laget corner. Den slo Eirik Valla Dønnem, og i feltet ventet Daniel Kvande som med et svakt hodestøt ga Ranheim ledelsen. Og dermed fikk pipen en annen lyd i studio.
– Den skal han vel ta? Det der er dårlig av Frenderup. Jeg har skrytt av han, men det tar jeg tilbake, meldte Jönsson i Fotball Direkte.
Se keepertabben som sørget for 1-0 ledelse for Ranheim: (saken fortsetter under videoen)

Tabbe av Frenderup sørget for Ranheim-ledelse

Ble historisk

Øyeblikket alle med hjerte i Stjørdals-Blink ventet på skulle komme etter pause. Etter 49 minutter ble ballen pumpet inn i feltet og landet til slutt i beina på Sondre Stokke. 28-åringen dundret ballen i mål bak Lenes og skrev seg samtidig inn i historiebøkene.
– Det er historie! Det er det første målet til Blink på ny arena, utbrøt Lutnæs i Fotball Direkte.
Se det historiske målet her: (saken fortsetter under videoen)

Stokke ble historisk!

Men det tok ikke lang tid før bortelaget slo tilbake. Torbjørn Heggem slo inn og på bakerste stolpet ventet Ivar Sollie Rønning. Fra fem meter satt 27-åringen bredsiden til og sørget for ny Ranheim-ledelse.
Storebror var størst i Trøndelag-derbyet. Bare seks minutter senere fant høyreback Alseth venstreback Heggem. Med høyrebeinet satt 21-åringen inn Ranheims tredje i kampen.
Nyopprykkede Stjørdals-Blink så ut til å kapitulere, men Stokke hadde mer på lager. Etter 68 minutter ordnet venstrekanten 2-3. Og håpet var tent for hjemmelaget.
Men det ble med håpet for hjemmelaget. Ranheim får en god start på sesongen med 3-2 seier over Stjørdals-Blink i serieåpningen.
Stjørdals-Blinks trener Roar Vikvang klarte likevel å få noe positivt ut av tapet.
– Vi liker jo ikke å tape fotballkamper, det gjør vi absolutt ikke. Men jeg er glad for at vi har fått åpnet den nye stadion og spilt den første kampen i OBOS-ligaen. Men resultatet blir jo ikke som vi håpet. Det er mye positivt å ta med for vår del, fortalt Vikvang til Eurosport etter kampen.
Stjørdals-Blink gjester Raufoss på mandag, mens Ranheim tar i mot Grorud.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Stjørdals-Blink - Ranheim (2-3)

Slik startet lagene:
Stjørdals-Blink (4-3-3): Nicklas Frenderup – Lars Ramstad, Vebjørn Walnum Vinje, Vegard Fiske, Arne Holter – Morten Strand, Simen Sandmæl, Sander Erik Kartum – Mats Lillebo, Lasse Bransdal, Sondre Stokke
Ranheim (4-3-3): Magnus Rønnekleiv Lenes – Øyvind Alseth, Daniel Kvande, Torbjørn Heggem, Martin Lundal – Jakob Tromsdal, Mads Reginiussen, Adrià Mateo López – Sivert Solli, Erik Tønne, Ivar Sollie Rønning
OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 KLOKKEN 10:40
OBOS-ligaen
Perfekt premiere for Rekdal: HamKam strålte i serieåpningen
15/05/2021 KLOKKEN 17:53