Tromsø – Stjørdals-Blink 4-2
Det ble en målfest mellom Tromsø og Stjørdals-Blink. Daniel Berntsen ga Tromsø ledelsen tidlig, men Mats Lillebo snudde kampen for Blink med to raske mål før pause. Etter hvilen våknet Tromsø, først utlignet Ruben Yttergård Jenssen, før Magnus Andersen satte inn 3-2. Mikael Ingebrigtsen ville også være med på festen og satte punktum med sin 4-2-scoring.
– Til slutt vinner Tromsø fortjent og de framstår som OBOS-liga-maskinen, meldte Joacim Jonsson i Fotball Direkte OBOS-ligaen etter kampen.
OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40
– Det er ekstremt imponerende. De får et press på seg som de ikke har fått kjenne på enda denne sesongen. Og endelig får de nok mål i en kamp, la Petter Bø Tosterud til.
Det var en fornøyd målscorer som møtte Eurosport etter kamp.
– Vi er selvfølgelig fornøyd. Men vi ser hvor marginalt det er i den serien her, hvis vi ikke er 100 % på så slår Stjørdals-Blink oss, sa Magnus Andersen til Eurosport etter kampen.

Keepertabbe av Karlstrøm

Tromsø har surfet gjennom OBOS-ligaen denne sesongen, men nyopprykkede Stjørdals-Blink har hatt en god start på sesongen de også med tre seire og to tap før møtet med Tromsø.
På solfylte Alfheim var det hjemmelaget som skinte i starten av kampen. Knapt minuttet var spilt da Daniel Berntsen mottok ballen på høyresiden. I et forsøk på å nå Fitim Azemi i boksen gikk ballen via en uheldig Joachim Olufsen og i mål bak en utspilt Nicklas Frenderup, og en drømmestart på kampen for Tromsø.
Se Berntsen sin scoring her: (saken fortsetter under videoen)

Drømmestart for Tromsø: – Hva er det som skjer her?

Men Blink spilte seg inn i kampen igjen. Etter 26 minutter utnyttet Mats Lillebo en fryktelig tversoverpasning fra Ruben Yttergård Jenssen. Lillebo tok sats og fyrte av fra rundt 17 meter. Den skulle nok Jacob Karlstrøm tatt, men ballen snek seg inn i det venstre hjørnet og 1-1.
– Han har hull i keeperhanskene der, meldte Petter Bø Tosterud i Fotball Direkte OBOS-ligaen
Og fikk støtte av Joacim Jonsson:
– Herregud, den der hadde jo moren min tatt!
Se keepertabben her: (saken fortsetter under videoen)

Keepertabbe i Tromsø: – Herregud, den hadde moren min tatt!

Tromsø slet tidvis med å ha kontroll på Stjørdals-Blinks toppscorer. Kun fem minutter etter 1-1 var spissen på farten igjen og tok seg inn i Tromsøs sekstenmeter. Der ble han meid ned av Lars Sætra og skaffet straffe til Blink. Selvfølgelig satt Lillebo straffen selv sikkert i mål og snudde kampen for Blink.
– Lillebo skøyt Blink opp i OBOS-ligaen, skal han skyte de opp i Eliteserien? Blink leder 2-1 på bortebane, Tromsø er sjokkerte, utbrøt Jonsson i Fotball Direkte OBOS-ligaen.
Dermed stod det 2-1 til Stjørdals-Blink når lagene gikk til pause.
– Vi ble enig om at vi var ræv, det var rene ord for pengene. Vi slakta oss selv og det var en samling i bånn. Vi var klar på at vi skulle ut i andre omgang og prestere, sa Ruben Yttergård Jenssen om første omgangen etter kampen.

Tromsø snudde kampen

Som i den første omgangen fikk også Tromsø en pangstart på den andre. Azemi la et innlegg pent ned i bena på Yttergård Jenssen med hodet. Den tidligere Brann-spilleren bredsidet kula i mål og utlignet for hjemmelaget.
– Det er en liten personlig revansje for mannen som kastet bort ballen på Blinks 1-1 scoring, sa Jonsson i studio.
Det ble en målfest på Alfheim for Tromsø var ikke ferdig der. Etter 65 minutter fant Eric Kitolano Magnus Andersen, TIL-ringreven løftet ballen elegant over keeper og i mål. Dermed hadde Tromsø snudd kampen til 3-2.
– Det var sykt deilig. Jeg fikk nesten for god tid der, men det var godt å se den gå inn, smiler Magnus Andersen etter kamp.
Etter scoringen gikk lufta ut av Blink. Innbytter Mikael Ingebrigtsen mottok ballen på innenfor sekstenmeteren og skrudde ballen lekent i det venstre hjørnet og satte den berømte spikeren i kista på Alfheim.
– Det irriterer meg noe grenseløst at vi taper denne, det er utrolig skuffende nå, sa tomålsscorer Mats Lillebo etter kampen.
Mens tonen var litt annerledes i Tromsø-leiren.
– Det her var artig, sa Ruben Yttergård Jenssen etter kamp.
Tromsø topper dermed OBOS-ligaen med seks strake seire, mens Stjørdals-Blink befinner seg på 8. plass etter seks kamper.
Se høydepunktene her:

Se målfesten i Tromsø – «gutan» herjet med Stjørdals-Blink

Slik startet lagene:
Tromsø (3-5-2): Jacob Karlstrøm - Lars Sætra, Simen Wangberg, Jostein Gundersen - Adam Örn Arnarson, Kent-Are Antonsen, Ruben Yttergård Jenssen, Daniel Berntsen, Lasse Nilsen - Fitim Azemi, Eric Kitolano
Stjørdals-Blink (4-3-3): Nicklas Frenderup - Morten Strand, Vebjørn Walnum Vinje, Vegard Fiske, Joachim Olufsen - Simen Sandmæl, Ole Kristian Rødahl, Sander Erik Kartum - Tobias Hestad, Mats Lillebo, Lasse Bransdal
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27