Det er fortsatt tett i toppen etter at både Tromsø, Sogndal, Ranheim og Lillestrøm gikk seirende ut av sine kamper fredag kveld. Tromsø ligger fortsatt på topp med 38 poeng, Sogndal har 36 poeng, Ranheim har 33 poeng mens Lillestrøm har 32 poeng.
– Det begynner å bli et litt større skille i toppen, helt klart, med de fire lagene, sier Eurosports Petter Bø Tosterud om seierne til de fire topplagene, som også var de fire flere eksperter tippet i toppen før sesongen.
OBOS-ligaen
HamKam dominerer årets lag – krangler om de siste plassene
2 TIMER SIDEN
– Men sesongen er lang da. Det er fremdeles mye som kan skje og overgangsvinduet er interessant, med tanke på hvor en del lag legger ambisjonsnivået sitt. Noen må ha penger inn, andre kan tørre å sitte stille i båten, legger han til.
Se høydepunktene fra Stjørdals/Blink seier. Saken fortsetter under:

Se høydepunktene: Stjørdals/Blink opp på kvalikplass etter seier over KFUM

Mener overgangsvinduet blir viktig

Eurosports OBOS-kommentator Amund Lutnæs tror Tromsø, Ranheim, Sogndal og Lillestrøm også ligger på topp fire ved sesongslutt.
– De som ligger topp fire nå, de lagene kommer også til å ende på topp fire. Det er ikke noen andre lag som kommer til å klare å blande seg inn, ikke Sandnes Ulf, ikke Åsane, sier Lutnæs.
– Det kan skje. Mener du at topp fire er låst?, spør Tosterud.
– Ja, jeg tenker det, svarer Lutnæs.
Men Tosterud mener overgangsvinduet er viktig for hvilke lag som ender på topp.
– Det er et overgangsvindu som kommer nå. Hvis Sogndal mister Mannsverk, hvis Ogbu forsvinner, hvor solid er det korthuset med alle de unge talentene som er så interessante for mange klubber? Sandnes Ulf kan legge penger på bordet. Det er klubber her som har mulighet til å gjøre ting, mener Tosterud.
– Jeg tror også Sogndal kommer til å hente inn erstattere, for man kommer til å få veldig godt betalt for Sivert Mannsverk hvis man skal selge han. Og han tror jeg ikke blir solgt til Eliteserien, jeg tror han blir solgt til en av de flottere ligaene ute i Europa, sier Lutnæs.
Saken fortsetter under:

Se høydepunktene fra uavgjortkampen mellom Raufoss og Sandnes Ulf

Antonsen-suser

Tromsø tok imot Grorud for den 17. runden i OBOS-ligaen. Det tok ikke mer enn 13 minutter før Mikael Norø Ingebrigtsen satte inn 1-0-scoringen til hjemmelaget. Rett før halvtimen var spilt doblet Eric Kitolano ledelsen. Grorud kjempet seg inn i kampen igjen og etter 34 minutter satte Omar Bully Drammeh inn reduseringen.
Men åtte minutter inn i andre omgang satte Kent-Are Antonsen inn en suser og sikret 3-1 til hjemmelaget.
Se høydepunktene. Saken fortsetter under:

Se høydepunktene: Tromsø med tredje strake seier

Blink klatret til kvalikplass

Ranheim hadde besøk av Åsane, som også ligger hakk i hjel på tabellen bak de fire andre. Etter 35 minutter satte Erik Tønne inn hjemmelagets første scoring, før Mads Reginiussen økte ledelsen ni minutter ut i andre omgang.
Etter 78 minutter fikk Åsane straffespark og Henrik Udahl var sikker fra straffemerket da han satte inn reduseringen. Men minutter senere punkterte Ranheim kampen da Sondre Sørløkk satte inn kveldens tredje Ranheim-mål.
Saken fortsetter under:

Se høydepunktene fra Ranheims seier mot Åsane her

Stjørdals/Blink klatret til kvalikplass etter en 3-0-seier over KFUM Oslo. Mats Lillebo satte inn 1-0 allerede etter fire minutter, før Sander Erik Kartum doblet ledelsen etter 33 minutter. Så scoret Lillebo sitt andre for kvelden rett før pause.
Men Blink var ikke ferdig der med knappe kvarteret igjen av kampen la de på til 4-0 ved Sondre Stokke. KFUM reduserte på slutten ved Lasse Sigurdsen. Men det ente med en solid seier til Blink som nå er oppe på kvalikplass.
Sogndal skulle til Øygarden for sitt oppgjør. Etter 22 minutter satte Totland inn ledelsen til gjestene. Noe som også ble resultatet til slutt. Siste kamp mellom Raufoss og Sandnes Ulf endte målløs.
Se høydepunktene her:

Sogndal med sin fjerde strake seier – se høydepunktene

OBOS-ligaen
Signerte ny avtale – blir permanent hovedtrener
24/11/2021 PÅ 15:38
OBOS-ligaen
Opprykkshelten i ekstase: – Rørt inn i hjerterota
20/11/2021 PÅ 16:26