Omtrent midt i mars kom beskjeden de hadde begynt å forberede seg på: Sandnes Ulf så seg nødt til å permittere sine spillere som en følge av at korona-krisen satte all fotball og organisert idrett på vent på ubestemt tid.
– Det er ikke en helt heldig situasjon. Men vi regnet vel egentlig med det alle sammen. Det var kjipt å høre, men det er et tiltak som er blitt gjort i de aller fleste klubber. Med ny stadion og alt så skjønte vi vel hvor det bar, sier Ringberg til Eurosport.
Spillerne snakket sammen i en videogruppe og hjalp hverandre gjennom prosessene som nå krevdes.
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
20/09/2021 PÅ 12:33
– Omtrent med en gang vi fikk beskjeden, fikk vi et varsel. Så sender du inn til NAV og ber om dagpenger. Det gjorde vel egentlig hele laget samtidig. Men så fikk vi beskjed fra NAV om at de mest sannsynlig ikke får betalt ut før i juni.
Og som ung gutt, som før sesongen flyttet fra nord til vest etter å ha spilt for Tromsdalen forrige sesong, ble ingenting helt som han hadde sett for seg.
Foreløpig har 20-åringen klart å holde seg unna sparepengene. Men:
– Jeg har ikke begynt å bruke dem ennå, men jeg tar jo situasjonen til etterretning. Jeg kommer nok til å brenne en god del penger fra den kontoen, dessverre.
Nå sitter spillerne, foruten å trene det de kan på lovlig vis, nærmest bare og krysser fingrene og venter og håper. Det er styret og kapteinsteamet som tar seg av dialogen.
Klubbens kaptein er Kent Håvard Eriksen. Han uttrykker overfor Stavanger Aftenblad at alle forstår klubbens valg i denne situasjonen. Samtidig legger han ikke skjul på at denne perioden er tøff for flere av lagkameratene, spesielt de nye.
– De har kommet hit for å spille fotball, har ikke opparbeidet noe nettverk og blir avskåret fra de daglige samlingene med lagkameratene. Så er vi permitterte, uten lønn og har heller ikke fått utbetalt dagpenger. Det er tøft, for flere av spillerne, sier Eriksen til avisen, som omtalte ståa i Sandnes Ulf først.
Ringberg scoret 5 mål på 29 kamper for TUIL forrige sesong. Denne sesongen var planen å kjempe i andre ende av tabellen, i et Sandnes Ulf-lag med flere nye spillere, ny stadion og ny trener i Steffen Landro.
– Det var absolutt ikke slik jeg hadde sett for meg at det skulle starte. Men det gikk ganske bra i begynnelsen, jeg kom godt inn i gruppa og trives godt her. Men når situasjonen med utsettelser er blitt som den er blitt, så mister man jo mye motivasjon og glede i hverdagen når man ikke kan spille så mye som man vil.
20-åringen forteller om en ambisiøs klubb med ting på gang.
– Gruppa har vel som mål å rykke opp, det er det alle ønsker, egentlig. Målet er alltid å vinne så mange kamper som mulig. Vi var på god vei til å komme i den formen vi ville. Vi hadde mange skader, men mye trening gir ofte gode resultater. Vi hadde troen, sier Ringberg.
– Det er krevende med mye trening, men hele gruppa er veldig motiverte for å gjøre det som skal til. Vi har veldig tro på prosjektet som ble fremstilt. Vi har en helt nydelig ny stadion. Vi gleder oss bare til å komme tilbake.
Han forteller at han har et par kompiser i nærheten i Stavanger, og Harstad-gutten ser i hvert fall lyst på noe med tilværelsen lenger sør:
– Det er deilig å slippe å måke banen for snø før vi skal bruke den!
OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07
OBOS-ligaen
Åsane ble ydmyket av Aalesund - se høydepunkter
18/09/2021 PÅ 19:23