Sammenlignet Sogndal med Bodø/Glimt – måtte bite i seg ordene etter Grorud-show

Malin Hamilton

Oppdatert 14/07/2020 klokken 14:40 GMT+2

Sogndal har brukt OBOS-ligaen som en lekeplass i årets to første kamper og målene har rent inn, men da topplaget møtte Grorud, satte Oslo-laget stopper for festen.

Grorud - Sogndal 3-1

Grorud - Sogndal 3-1 (1-0)
Det har vært mye fokus på Sogndal i startfasen på årets sesong. Etter ti mål på to kamper har Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson latt seg imponere stort og beskrevet laget som «OBOS-ligaens Bodø/Glimt».
Men mot Grorud sa det brått stopp da vertene gikk for en historisk seier på hjemmebane. Scoringer fra Oscar Aga, Nikolai Jakobsen Hristov og debutant-scoring fra Sigurd Grønli kunne Oslo-laget juble for sin første seier på nivå to.
– Der fikk jeg spise ordene dobbelt opp i dag, sa Jonsson etter kampen.
For det var Grorud som viste angrep i høy klasse. Kampens fjerde og siste mål kom hjemmelaget med en kjempekontring fra egen banehalvdel før de satt inn 3-1. Da var plutselig Bodø/Glimt sammenligningen flyttet på.
– Sogndal var jo egentlig OBOS-ligaens Bodø-Glimt, men det stinker jo Bodø/Glimt av Grorud-kontringen.

Vakkert straffemål

Når Sogndal entrer banen forventes det mål, men det ble ingen overkjøring for bortelaget. Gjestene ble holdt i sjakk i de første 45 minuttene i en jevnspilt affære. For mer enn noen halvsjanser skapte de ikke og da tok Grorud ansvar.
Sogndals Igoh Ogbu lagde et klønete straffespark når ballen var på vei ut av banen. Da stod Oscar Aga klar og satte ballen inn i nettet på nydelig vis opp i høyre kryss. En fortjent 1-0 ledelse til vertene.
– Det kan ikke slås bedre rett og slett, sa Eurosports fotballekspert Christian Gauseth, som viste seg meget imponert over 20-åringens straffe.
Se straffen her. Saken fortsetter under videoen:

Imponerer eksperterne med klassestraffe: – Det kan ikke gjøres bedre

Grorud-fest

Men det tok ikke lang tid før Sogndal svarte heller. Etter 47 minutter våknet gjestene med en kort variant på corner, som til slutt endte hos Ndour som kunne sette inn en solid redusering.
Sogndal satte opp tempoet og kjempet seg inn i kampen, men for første gang i år hadde gjestene store vanskeligheter med å finne motstanderen sitt mål. Vertene derimot sørget for nok en uttelling etter 71 minutters spill etter et strålende Grorud-angrep. Da var det Jakobsen Hristov som satte inn 2-1.
Og mål ga mersmak. Etter 87 minutter parkerte Grorud bussen etter en fantastisk kontring fra egen banehalvdel. Først kommer Hauge på løp, deretter Dahlby, før ballen endte opp hos debutant Grønli som skled inn ballen og satt inn 3-1 til Grorud.
– Kontringsspill i verdensklasse, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson.
Tross et Sogndal-press i sluttminuttene var det de gulkledde som til slutt gikk av banen med tre poeng i lommen.

Slik stilte lagene:

Grorud (4-4-2): Ødegaard - Cornic, Harviken, Gudjonsson, Murray - K. Mankowitz, Høyland, Hagen, Hristov - P. Mankowitz, Aga.
Sogndal (3-4-3): Fij - Lereng, Ogbu, Roseth - Eid, Kristoffersen, Mannsverk, Totland - A. Hoven - Kupen - Ndour.