STRØMMEN (Eurosport.no):
Før denne sesongen var det få som visste hvem Strømmens dansk-tyrkiske midtstopper var. De aller mest ihuga husker ham kanskje fra Florø, der han utmerket seg på akkurat samme måte som han nå har gjort i Strømmen.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 PÅ 15:52
For mot Øygarden var han 40 meter fra mål, eller 39,4 som han selv sier, og skulle skyte frispark. Det gikk som det måtte gå. Skuddet dundret han rett i mål.
– Det er mye trening bak det. Nesten siden jeg startet med fotball, når jeg spilte gatefotball, så var jeg kjent som han som skøyt hver gang han hadde sjansen. Siden den gang så er det blitt skudd, skudd, skudd, sier Kuruçay til Eurosport etter å ha terpet litt på dødball et par dager før oppgjøret mot HamKam.

Har scoret vidunderfrispark før

22-åringen har tenkt tanken på å skaffe seg sitt eget våpen allerede fra han var ung. Etter år med terping ser det ut til å sitte.
– Det er ikke en kvalitet man ser mye hos forsvarere, så jeg har jobbet med det og fokusert på det, og nå ser jeg at det går bra, sier han.
Se frisparket her:

Tror frisparksuseren vil gå verden rundt: – Det er så useriøst å skyte derfra

Men det er ikke første gangen han viser seg frem. Også for Florø i fjor, mot Fram Larvik, viste han frem skuddfoten fra omtrent samme hold.
– Noen av gutta sier at det jeg scoret for Florø var mye bedre enn det siste. For meg er det to mål jeg setter pris på fordi det er noe jeg har trent mye på. Det er deilig å se dem gå inn, forteller han.
Frisparkmålene har sørget for at øynene har kommet opp for ham, men samtidig har han levert en god sesong for Strømmen.

Jonsson mener han bør få sjansen i Eliteserien

Det har sørget for at han blant annet kom på lista til Eurosport-ekspert Joacim Jonsson, da han skulle kåre hvilke spillere som kan eller burde bli hentet til Eliteserien neste sesong.
– Kurucay har et potensial som gjør at han på sikt kan bli en meget god spiller. Han har en duellkraft som få andre stoppere har i OBOS-ligaen, sa Jonsson på sending og trakk naturligvis også frem frisparkfoten.
De gode ordene er noe han setter pris på, og han legger ikke skjul på at ambisjonene er å spille på et høyere nivå enn OBOS-ligaen.
– Laget, klubben og trenerne vet at jeg ønsker å prøve meg på et høyere nivå. Men i denne situasjonen er det viktigste for meg å sørge for at Strømmen spiller i denne ligaen neste år også, så får vi se. Men jeg kommer ikke til å late som at jeg ikke vil spille på et høyere nivå, sier Kuruçay.

Åpen for salg til riktig pris

Om det skjer neste år eller senere har han ikke tatt stilling til ennå, men han kan bekrefte at han vet at det er lag som ønsker han og har vist interesse.
Hvis han skal dra, må det derimot en del penger på bordet, og Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist vil ikke stå i veien dersom det riktige budet kommer.
– Vi er en selgende klubb, og alle spillere er til salgs for den riktige summen, men vi forholder oss til at de har kontrakt og at de skal være her. Hvis noen blir så gode at andre klubber melder seg på, så er det en positiv gevinst både for spiller og for klubb, og det er noe vi ønsker. Så er det definitivt noen av våre gutter som større klubber ser på og som flere klubber bør se på, sier Nesselquist.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40