Foto: Klubbens nettsider, nestsotra.no
Eurosport skrev i slutten av januar om den tidligere Nest-Sotra-spilleren Daniel Arrocha som da var på prøvespill i Oxford.
OBOS-ligaen
Rekdal om nivået i Norge, mentalitet og Drillo: – Vi lo jo av Egil, men ...
I GÅR PÅ 13:05
Nå returnerer han til OBOS-ligaen og Øygarden FK. Det bekrefter sportlig leder i Øygarden, Arve Haukeland overfor Eurosport fredag kveld.
– Han har signert og er på plass. Jeg forstår ikke at OBOS-ligaens beste midtstopper ikke har blitt plukket opp av andre klubber. Han har hatt noe interesse fra andre klubber, men mest fra utlandet og at ikke Eliteserie-lagene har hentet en Bosman-spiller som er den beste midtstopperen i OBOS, det skjønner jeg ikke, forteller Haukeland.
25-åringen spilte en og en halv sesong for Øygarden og var nå Bosman-spiller. Haukeland mener Arrocha er for god for OBOS-ligaen.
– Altfor god for OBOS-ligaen! Han er 25 år, i sin beste alder. Har en ekstrem hurtighet, er en ledertype og sjefen utpå banen. Han er god nok med ball til at du kan spille han akkurat som du vil, han leverer akkurat det du vil ha.
For Øygarden betyr det mye å få tilbake et viktig ledd i troppen.
– Vi har allerede gode midtstoppere i laget, men trenger personlighet og ledere på banen. Vi har mange unge spillere, han er heller ikke gammel, men var visekaptein i fjor og er en tydelig og definert leder. En person som betyr ekstremt mye for oss, sier Haukeland.
Spilleren var selv tydelig på at lederskap var en av hans styrker.
– Jeg er god til å få hele laget til å jobbe sammen og gjøre det vanskelig for motstanderen å score mål. Så jeg vil helt klart si at lederskapet på den måten er min store styrke, fortalte spilleren til Eurosport i januar.
I Nest-Sotra spilte han 90 minutter i 41 av 42 mulige kamper, og slik var han også daværende trener Steffen Landros mest betrodde mann siden han ankom.

– Ønsker å få inn tre etablerte spillere

Tidligere i uken ble det klart at det er Bryant Lazaro som blir hovedtrener for Øygarden FK i 2020. Kristoffer Lie kom fra Aalesund, og gikk inn i rollen som ny assistent.
Sportssjefen sier de ønsker å få inn noen spillere til før vinduet lukkes.
– Arrocha er en viktig brikke nå, så skal vi få inn noen viktige brikker til frem mot sesongstart. Vi har et ønske om å få inn tre etablerte som forsterker oss og kanskje en ungdom i tillegg, sier Haukeland.
Han legger også til at de er en klubb som ønsker å gi Arrocha muligheten hvis større klubber kommer på banen senere.
– Vi skulle ønske at vi hadde Johnny Furdal, Alexander Dang, Kristoffer Zachariassen, Ståle Steen Sæthre osv. Det er jo rundt ti klasse Eliteserie-spillere vi har levert de siste årene. Hadde det vært opp til meg så hadde vi beholdt de og så kunne vi spilt i Eliteserien selv. Men vi må være attraktive for spillere, så der vi er per i dag er at de bør få muligheten. Vi ønsker også å bygge en klubb og øke inntektene, men det er noe som tar enormt med jobb.
Fått med deg denne?

Hevder spissen fikk seg en lærepenge: – Var for høy på seg selv

OBOS-ligaen
– Hadde jeg vært fotballeder i Eliteserien hadde jeg signert ham i morgen
I GÅR PÅ 17:57
OBOS-ligaen
18-åringen fikk debuten fra start – takker med denne perlescoringen
I GÅR PÅ 16:50