LILLESTRØM (Discovery):
Da Discovery møtte ham hadde han akkurat sett et reservepreget og meget ungt HamKam-lag tape hele 0-5 i en treningskamp mot Lillestrøm på Åråsen.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
Et resultat som i seg selv ser stygt ut, men som det ligger mer bak, mener den erfarne fotballmannen.
– Vi legger lista høyt og prøver å se hvor vi har grensene våre. Vi kunne lagt oss bakpå og la LSK føre kampen, men det var ikke tanken. Vi må jobbe med egne ting og prøve å bli bedre. Og så slipper vi ikke inn fem mål om det hadde vært en seriekamp, det trenger du ikke tenke på engang, fastslår han, før han legger til:
– Men jeg er skuffet over at vi ikke scoret mål. Vi burde scoret tre mål her, vi hadde sju-åtte store sjanser, mente Rekdal.
Hør hva Indre Bane sa om HamKam før sesongen. Saken fortsetter under.

– De blir et rent helvete å spille mot

Færre sjanser

Han kom inn på trenerbenken da laget lå fortapt nederst på tabellen etter en rekke nærmest bisarre kamper der de tapte poeng helt på slutten av kampene i fjor. Siden har de omtrent ikke tapt.
Det har de heller ikke gjort i serien så langt, og to seirer mot Stjørdals-Blink og KFUM er etterfulgt av to uavgjorte mot Grorud og Bryne.
– Det har vært greit, men vi har gått fra å skape 13 sjanser mot Stjørdals-Blink, til å skape mindre. Det var fem mot Grorud og Kåffa, og tre-fire på Bryne. Så den tendensen har gått ned, sier Rekdal, som var fornøyd med at de klarte å løfte den delen igjen mot et bedre lag i Lillestrøm.
– Det er kjempepositivt. Skal vi bli gode nok til å henge med der vi er på tabellen, må vi utvikle oss selv. I dag har vi 15-åringer og 16-åringer på banen, og det er viktig for fremtiden til HamKam. Jeg skal ikke si at vi spiller et høyt spill, men vi spiller et bredt spill.

Ut etter 23 minutter

Og selv om det bare er spilt fire kamper, har Rekdal allerede demonstrert med valgene sine i to av dem at han ikke skyr litt spesielle grep for å høyne sjansen til å vinne.
I serieåpningen valgte han nådeløst å bytte ut en av klubbens mest rutinerte spillere i forsvareren Ruben Alegre allerede etter 23 minutter.
– Ruben hadde et gult kort i tillegg, og lagde et frispark til. I fotballen generelt blir det veldig lett delt ut gule kort. Å stå der i serieåpningen og risikere å ha en mann mindre da vi ledet 1-0 ... kampbildet hadde blitt snudd totalt om. Vi kjørte jo over Stjørdals-Blink, og får de en mann mer blir det andre veien i 70 minutter. Det hadde vi ikke lyst til, så det var et helt logisk og tvungent bytte, sier Rekdal.
Alegre ble først forbannet og forlot stadion. Så skværet partene opp, og han takket for ny tillit i neste kamp med å punktere oppgjøret mot KFUM med 2-0-scoringen på tampen.
– Det er tøft for en spiller, selvfølgelig, men han har jo spilt etter det, så jeg tror ikke det har gått så veldig hardt ut over ham.
Saken fortsetter under videoen.

Den 12. mann: Parodierer Discoverys fotballekspert

18-åring som kaptein

I bortekampen mot Bryne kastet han ikke bare unggutten Halvor Rødølen Opsahl til ulvene som den midterste av de tre stopperne. Han ga faktisk også kapteinsbindet til den 18 år gamle debutanten.
– I fotball kan du ikke være redd for å gjøre endringer hvis det trengs eller det er riktig å gjøre det. Eller gi ansvar til gutter som takler og vokser på det. Halvor er en slik spiller, han tar ned ballen og tør å spille og han tar ut folk en mot en. Han er ikke redd for noe, sier Rekdal og utdyper:
– Da er det ikke noe problem å gi ham kapteinsbindet heller, for du tvinger ham til å prate litt mer. Når du spiller i midten i en treer bak, så er det en utrolig viktig posisjon. Der har han levert med bravur i treningskamp borte mot Sogndal og mot Bryne borte. Han fikk litt å tenke på mot LSK, kanskje, men det er slike ting du lærer av.
– Er det for lite slik?
– Det får andre svare på. Jeg må ta mine vurderinger ut fra det jeg mener er riktig. Jeg mener jo at det er riktig slik som vi gjør her i dag også, å gi mange spillere sjansen. Det er 15- og 16-åringer som drømmer om å komme inn på HamKam. Det er klart de må få spilletid for å teste ut hvor landet ligger.
Lørdag kveld tar HamKam imot Strømmen på Briskeby.
PS! Fjorårets toppscorer Marcus Pedersen er som Discovery tidligere har omtalt uten klubb og tilbake på Hamar.
– Det er et økonomisk spørsmål, først og fremst. Jeg tror han har forventninger og ambisjoner om noe større enn det vi kan tilby. Så langt har vi ikke brukt tid på det. Vi prøvde litt før jul og tidlig i januar, men var så langt unna at det ikke var vits å bruke mer tid på det. Og det er vel slik status er nå også. Vi sitter på gjerdet, kan du vel si, akkurat der, sier Rekdal.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53