Ull/Kisa - HamKam 0-0
– På et eller annet tidspunkt må vi til slutt vinne. Vi vet vi må plukke poeng for å overleve. Vi vet at HamKam er en av de tøffeste, og når det gjelder kampbildet tror jeg det handler mest om hva HamKam vil. De er ganske lure. De kan gå høyt eller de kan gi oss mye ball med vilje. Det blir spennende å se hva de tillater oss å gjøre, sa Steffen Landro før kampen.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
Han tok over laget etter syv strake tap. Etter hans ankomst er det blitt tre strake uavgjort før kveldens kamp.
Vel vitende om at Aalesund snudde og vant borte mot KFUM tidligere på dagen, og at Fredrikstad tapte hjemme for Åsane og Jerv mistet to poeng mot slutten borte mot Stjørdals-Blink, ble Rekdal intervjuet før kampen.
– Jeg har lært meg at i starten og slutten av sesongen er det liten forskjell på lagene, alle har så mye å spille for. Jeg forventer en tøff kamp, så vi skal være solide, sørge for å ha kontroll og ikke gjøre noe dumt. Og score mål, sa Rekdal, som ikke ville høre opprykkssnakk før kampen.
– Du får spørre meg klokka 22. Vi rykker ikke opp med 56 poeng!
Da klokken var passert 22 fikk han selvfølgelig samme spørsmål, med tanke på at avstanden ned til tredjeplassen er den samme med bare fire kamper igjen.
– For å være sikker må vi opp på 62 poeng tror jeg, forutsatt at de bak vinner alt. Avstanden er den samme og en kamp mindre igjen, så slik sett er vi en bedre posisjon nå. Men vi må passe på vår egen prestasjon for dette var ikke bra nok. Spesielt første omgang var skremmende svak, sier Rekdal til Discovery.
(Artikkelen fortsetter under):

En av klubbens viktigste kamper i historien mandag: – Kampen starter allerede nå

Misfornøyd i pausen

Ull/Kisa startet friskt og skapte noen halvfarligheter, men det var HamKam som hadde kampens første store sjanse. Og den var enorm.
Midtstopper Sam Rogers ble igjen oppe etter en dødball, og headingen fra kloss hold ble stoppet av låret til Kisa-keeper Stefan Hagerup.
Like etterpå kunne imidlertid Stian Ringstad sendt hjemmelaget i føringen, i en kamp som bølget litt frem og tilbake. en relativt sjansefattig omgang mellom to lag som var opptatte av ikke å slippe inn baklengsmål.
HamKam-trener Kjetil Rekdal var langt fra fornøyd med det han så av eget lag i oppgjøret der Ull/Kisa hadde bydd opp til tilskuerfest, og trolig halvparten av de 1012 holdt med bortelaget.
– En svak omgang. Vi er dårlige med ball. Vi ligner ikke oss selv i det hele tatt. Svakt, var dommen fra den tidligere landslagskapteinen.
Etter pause handlet stort sett alt om bortelaget. De trykket hjemmelaget bakover, men slet med å skape de helt store sjansene.
Ett poeng ville vært helt ålreit for begge lag. HamKam ville da ha syv poeng ned til tredjeplassen i tillegg til bedre målforskjell, mens Ull/Kisa holdt seg på kvalikplassen, bare ett poeng unna Grorud på trygg grunn.
På overtid var imidlertid HamKam ekstremt nær å ta med seg alle poengene, da Davod Arzani slo et godt frispark inn fra venstre, og midtstopper Hasan Kurucay var centimetere fra å kunne styre ballen som gikk forbi alle inn i nettet.

Fornøyd med nytt poeng

Steffen Landro var fornøyd med ett poeng etter sin fjerde uavgjorte kamp i sin fjerde kamp som Ull/Kisa-trener.
– Ja, det er jeg. Totalt sett var det fortjent også, med tanke på at vi var litt bedre i første. Og så møter vi et lag med ekstrem kraft, og vi må grave ekstremt dypt og er litt heldige i en eller to situasjoner, men utenom det kjemper vi såpass hardt at vi fortjener ett poeng.
– Hva skal til for å holde plassen?
– Vi har i hvert fall sluttet å tape. Jeg tror vi trenger et sted mellom fem og syv poeng til.

Kårer topp 5-signeringer i OBOS: – Han har vært monumental

OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
28/11/2021 PÅ 07:29