HAMAR (Eurosport.no):
Dermed står laget til den ferske hovedtreneren Espen Olsen med null poeng, tre tap og 5-9 i målforskjell i bunnen av tabellen.
Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 KLOKKEN 13:07
– Det var litt i kampens hete der at jeg ga dem (hele forsvarslinja) stryk sist. Det er litt tilfeldigheter og uflaks at vi slipper inn mot Kongsvinger der, og så er det for dårlig forsvarsspill nå. Det må vi bare erkjenne, så vi har trent litt på det og sett litt på video. Nå har vi sluppet inn overtidsmål i alle tre kampene, og det må vi gjøre noe med og være forsiktige så ikke det blir en mental greie og frykt.
Reaksjonene etter å ha sluppet inn fire mål på hjemmebane mot nederlagsdømte Øygarden lot ikke vente på seg. I et intervju med Hamar Arbeiderblad tok Olsen et oppgjør mot det han opplevde som hets rettet mot enkeltspillere.
  • Lad opp til OBOS-ligarunden med OBOS Direkte mandag fra klokken 17:25.
(Saken fortsetter under videoen).

Har søkt råd hos Solbakken etter bekmørk serieåpning

– Det er litt slik på Hamar, at du får gjennomgå skikkelig. Og det fortjener vi, det er viktig for meg å si det. Vi fortjener å gjennomgå når vi har tapt tre kamper på rad. Kritikken er fullt fortjent. Men jeg liker ikke når man er stygge mot enkeltpersoner. Vi tåler kritikk, men hets mot enkeltspillere synes jeg er unødvendig, sier Olsen til Eurosport.
– Det får gå på meg som trener. Det er jeg som har ansvaret. Eller på oss som lag, det er greit, tilføyer han.
– Hva er det du har sett, da, og er det mye av det?
– Det er en sånn frustrasjon opp gjennom ... Som sagt, det er for mye på enkeltspillere, og det liker jeg dårlig.
– Er det spesielt for Hamar, mener du?
Nei, det er jo ... eller ja. Det er jo litt slik at her på Hamar er det ikke noe som er godt nok. Hvis vi er i OBOS-ligaen er det for dårlig, og hvis vi er i Eliteserien burde vi heller vært i OBOS, slik at vi kan vinne noen kamper. Det er blitt en sånn greie, det, sier Olsen.
– Men samtidig er jo Hamar en fantastisk idrettsby, og når vi begynner å vinne er jo entusiasmen dertil også. Så skalaen er jo enorm på følelsesregisteret hos Hamar-folk. Vi må bare begynne å vinne litt kamper, slik at de begynner å elske oss igjen, sier HamKam-treneren, med mange år bak seg som spiller i samme klubb, med et smil.
Markus Solbakken husker ikke nøyaktig hvor mange mål HamKam har sluppet inn denne sesongen. Saken fortsetter under videoen.

Oppvask etter forsvarstrøbbel – har mistet tellingen på antall baklengs

Da Eurosport var på besøk på Briskeby var det i strålende Hamar-sol, og attpåtil var grillen fyrt opp, med Olsen som ivrig grillmester, i anledning midtstopper Ruben Alegres 30-årsfeiring.
– Kjenner du at det brenner litt etter tre poeng og null poeng, eller?
– Ikke spesielt. Jeg synes vi har vært bra, og i de to første kampene fortjener vi mye mer. Det er bittesmå marginer før det bikker, så jeg er ganske sikker på at vi skal klare å snu dette. Men det er klart at vi må gjøre en jobb da, for det er jo en mental greie når du taper tre kamper og slipper inn på overtid hver gang, så kommer det jo en frykt, og så videre.
Han hadde selv Ståle Solbakken som trener i den forrige skikkelig gode perioden i klubben, og med hus på Hamar, en sønn på midtbanen og en kone i styret følger naturligvis den HamKam-glade FC København-treneren nøye med i kulissene.
– Har han vært på tråden allerede?
– Nei, men jeg har vært på tråden til ham. Det er jo selvfølgelig en vi bruker, når vi har tilgang på ham. Vi har gode samtaler med ham og får råd når vi søker det. Det er en trygghet for oss det, sier Olsen, som ikke ønsker å være konkret om hvilke råd han har fått:
– Jeg skal ikke gå inn på de samtalene, men jeg prater med Ståle ofte. Vi prater litt om kampene, jeg får høre hans mening og han min, og så ser vi det nok ganske likt. Han er en rutinert og dyktig herremann, så det er klart man søker råd hos de man kjenner.
Mandag kveld venter Jerv på bortebane for de grønne og hvite. Grimstad-laget ligger på plassen over på tabellen, med to poeng, men de har tidvis imponert mer enn hva de to uavgjortresultatene tilsier.
– Det blir absolutt ikke lett, men HamKam har hatt bra resultater der de siste årene, og vi slo på dem på Marbella. Får vi til vårt eget spill og gjør en god kamp der, har vi en bra sjanse til å vinne, mener Olsen.
PS! Der og en stund fremover må de klare seg uten førstekeeper Mathias Eriksen Ranmark, som er ute mellom seks og åtte uker med delvis avrevet korsbånd. Likevel smilte 24-åringen da han fikk beskjeden, fordi han først fryktet at det var mye verre.
Eliteserien
Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke
18/04/2022 KLOKKEN 18:36
Eliteserien
LSK-duoens «umulige» oppgave: – Sammen kan vi matche det
02/04/2022 KLOKKEN 05:38