Raufoss - KFUM Oslo 5-4, Ranheim - Sandnes Ulf 1-1
Der tre lag allerede var klare for kvaliken til Eliteserien, sto fortsatt sjetteplassen og den siste kvalikplassen på spill i den siste serierunden i OBOS-ligaen.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
Og etter noen helt elleville sluttminutter mellom Raufoss og KFUM, er førstnevnte klare for Eliteserien-kvalik.
Det skjer etter at de vant 5-4 (!) mot KFUM, mens Sandnes Ulf spilte 1-1 mot Ranheim.
Raufoss' seier gjør at de tar sjetteplassen poenget foran Sandnes Ulf.
Saken fortsetter under videoen.

Utliknet etter drømmeangrep: – Det der er Eliteserie-nivå

– Faen meg helt fullstendig kaos

I løpet av de siste ti minuttene av kampen ble det scoret fem mål. Raufoss-spiller Kristoffer scoret 5-3-målet som skulle vise seg å være helt utslagsgivende.
– Det var faen meg helt fullstendig kaos. Det var litt som i fjor, vi hadde en kokoskamp mot Skeid (endte 5-4 til Skeid). Det er noe med snøen. Det er for mange søringer på banen, tror jeg, sier nordlendingen Nessø til Eurosport etter kampen.
– Det er helt kokos. Sånn har det vært med laget vårt i hele år. Det er tut og kjør og full innsats. Fantastisk, sier Raufoss-trener Christian Johnsen til Eurosport.
Raufoss møter Åsane borte i det første kvalikoppgjøret 16. desember. Vinneren der vil møte fjerdeplassen, og vinneren av den kampen tredjeplassen, før den siste og avgjørende kampen spilles mot Eliteserie-laget som havner på 14. plass på nøytral bane 28. desember.
Raufoss-trener Johnsen sier at alt fokus nå er på restitusjon, men Nessø innrømmer at det kanskje blir en liten feiring.
– Det blir kanskje en liten vørterøl, sier Nessø.

Tabbe og årets mål-kandidat

Den første scoringen i de to viktige kampene kom i Raufoss. Snøen lavet ned på Nammo Stadion og KFUMs Emmanuel Troudart ga en førjulspresang til Raufoss.
Ballen ble slått langt og den franske midtstopperen kunne banke unna, men sentret i stedet rett i beina på Marius Alm. Raufoss' midstopper plasserte ballen enkelt i det åpne KFUM-målet.
– Det er en kjempetabbe. Nå er Raufoss på kvalik, sa Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i studio.
Men rett før pause utlignet KFUM etter lekkert spill. Oslo-klubben broderte seg gjennom Raufoss-forsvaret med hælflikker og småspill. Til slutt kunne Alagie Sanyang trille inn 1-1 i åpent mål.
– Det er Eliteserie-nivå på den scoringen. Det der er et vakkert mål, sa Jonsson.
KFUM skulle også hatt et straffespark i førsteomgang. Se situasjonen her.

Her blir KFUM snytt for straffe i nøkkelkampen: – Soleklar!

Situasjonen snudd på få sekunder

Men 1-1 holdt ikke for noen av lagene. Så lenge det lå an til poengdeling mellom Ranheim og Sandnes Ulf, trengte både Raufoss og KFUM tre poeng.
Og når Claes Kronberg sendte Ulf opp i føringen i Trondheim, spilte det på det tidspunktet ingen rolle hva resultatet ble i Raufoss.
Men så snudde alt på få sekunder. Samtidig som Ole Sæter utlignet for Ranheim mot Sandnes Ulf, scoret Raufoss etter nok en KFUM-tabbe.
Filip Brattbakk skjøt fra langt hold. KFUM-keeper Knut André Skjærstein fikk blokkert skuddet, men den løse ballen spratt mot mål.
Keeperen kastet seg desperat etter ballen, men så ut til å dytte den inn i eget nett.

Elleville sluttminutter

Men dramaet var ikke over, for med ti minutter igjen utlignet KFUM nok en gang ved Sanyang etter klabb og babb i feltet.
Åtte minutter senere scoret innbytter Oskar Løken - etter bare to minutter på banen for - Raufoss, men KFUM stormet rett i angrep og utlignet for tredje gang.
Da tok det helt av. To minutter senere fikk Raufoss straffe og KFUM rødt kort.
Marius Alm gjorde ingen feil fra straffemerket, og like etter økte Kristoffer Nessø til 5-3.
KFUM reduserte ved Bilal Njie, men maktet ikke å utligne. Dermed er Raufoss klare for Eliteserie-kvalik.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55