Det var svært stor misnøye i Ranheim-leiren etter søndagens 0-0-kamp mot Øygarden på Ågotnes. Trønderne ba gjentatte ganger om å flytte kampen på grunn av dårlige vær- og baneforhold, men fikk avslag.
Tirsdag ettermiddag kom nyheten om at Øygarden kommune stenger gressbanen på Ågotnes. Det betyr at de tre resterende hjemmekampene må spilles et annet sted.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
– NFF må stå til ansvar for at kampen ble gjennomført søndag, med de konsekvensene det fører til med tanke på konkurransefordel. Den svært dårlige beslutningen har ført til dette. Det er ingen helhetlig tankegang, sier Frank Lidahl, daglig leder i Ranheim, til Eurosport.no.

Tromsø-kamp flyttes

Den første Øygarden-hjemmekampen som flyttes, er nemlig mot Tromsø, Ranheims opprykksrival. Den skal spilles i Vestlandshallen.
– Føler du Tromsø får et konkurransefortrinn nå i kampen om opprykk?
– Svaret er ja. Det er helt åpenbart, sier en oppgitt Lidahl.
Rune Pedersen, seksjonsleder for turneringsadminstrasjon og arrangement i Norges Fotballforbund (NFF), forstår godt frustrasjonen i Ranheim-leiren.
– Det er helt riktig at Tromsø får et konkurransefortrinn i denne situasjonen. Det hadde også vært slik om alle klubber som har gress var nødt til å flytte til kunstgress hver gang det ikke var mulig å spille på den ordinære hjemmebanen. Dette kan vris litt som man ønsker, men vi ser helt klart at i dette tilfellet er det en klar fordel Tromsø – som også vanligvis spiller sine hjemmekamper på kunstgress, sier Pedersen til Eurosport.no.
– Hva er forskjellen på de to kampene?
– Det som er forskjellen er at på det tidspunktet banen skulle vurderes, mente verken kommunen eller klubben at banen var så ille. Den ble derfor vurdert spillbar. Til syvende og sist er det dommeren som skal ta den siste avgjørelsen, og i dette tilfellet kan en selvfølgelig diskutere om det var en riktig avgjørelse. I etterkant har kommunen altså bestemt at banen ikke er spillbar, og at Øygardens hjemmekamper derfor flyttes til en reservearena (Vestlandshallen journ.anm).
Da Øygarden møtte Kongsvinger onsdag forrige uke, ble også den spilt i Vestlandshallen på grunn av dårlig vær.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Poengdeling mellom Øygarden og Ranheim

– Terningkast én

Ranheim-sjefen mener dagens beslutning viser at de burde fått oppfylt sine ønsker om å flytte søndagens kamp. Men han kommer neppe til å ta saken videre.
– Vi er først og fremst opptatte av oss selv og å forbedre oss selv. Vi har sagt tydelig hva vi mente og uttrykt mistillit til NFFs vurdering. Denne beslutningen er med på å underbygge det. Skulle man dratt dette enda lenger, kunne man satt opp kampen på nytt, sier Lidahl.
– Er det noe dere vil kjempe for?
– Jeg har veldig liten tro på at et initiativ fra oss vinner gehør i NFF. Jeg har ikke noe tillit til dem, sier Lidahl, og tar selvkritikk:
– Jeg tar det på min kappe. Hadde jeg vært på Ågotnes, hadde den kampen aldri blitt satt i gang. Der tar jeg selvkritikk. Vurderingen til NFFs bemyndige: Terningkast én, sier Lidahl.

– Det får stå på hans regning

Rune Pedersen i NFF svarer følgende på Frank Lidahls uttalelser om at han ikke har tillit til forbundet etter kampflyttingen:
– Det får nesten stå på hans regning. Det kommenterer ikke jeg, han får bestemme selv hva han mener om oss.
I tillegg sier seksjonslederen at Frank Lidahl ikke kunne ha bestemt om kampen skulle bli spilt eller ikke, om Ranheim-lederen selv var til stede på Ågotnes.
– Det er ikke opp til han å bestemme i det hele tatt. Det er dommeren som skal vurdere om banen er spillbar eller ikke, og det er han eller hun som har siste ord. Det kan ikke være sånn at lagene selv bestemmer om kampen skal gjennomføres eller ikke, sier Rune Pedersen.
Sett denne?

Disse Brann-spillerne mener Bernt Hulsker er gode nok for gull i 2021

OBOS-ligaen
Fikk sin revansje mot Ranheim – Sogndal et steg nærmere Eliteserien
22/12/2020 PÅ 13:53
OBOS-ligaen
Gjorde etterlengtet comeback og knuste Ranheims håp om direkte opprykk
28/11/2020 PÅ 15:51