Poengdeling i skjebnekampen: – Ikke godt nok for noen av lagene

Håkon Brandsnes

Oppdatert 28/10/2020 klokken 20:04 GMT+1

Både Øygarden- og Kongsvinger-spillerne fortvilte etter at det ble 1-1 i bunnopppgjøret.

Øygarden mot Kongsvinger

Øygarden - Kongsvinger 1-1
Etter at både Grorud og Ull/Kisa tapte tidligere i dag, hadde både Øygarden (16. plass) og Kongsvinger (15. plass) en mulighet til å krabbe tettere kvalikplassen.
I stedet ble det 1-1, etter scoringer av Aune Selland Hellebø og Christian Røer.
– Uavgjort er ikke godt nok for noen av lagene, sa Petter Bø Tosterud i Eurosports studio.
Mons Ivar Mjelde var ikke fornøyd med at kampen ble flyttet. Se intervju med Øygarden-treneren her.

Misfornøyd med flytting: – Håper det samme hadde skjedd LSK og Tromsø

Irritert Mjelde etter banebytte

Om det ikke var nok drama rundt kampen fra før av, ble den også flyttet til Vestlandshallen på kort varsel som følge av uværet på Vestlandet.
En irritert Øygarden-trener Mons Ivar Mjelde skulle heller sett at kampen ble utsatt. Det er nesten tjue år siden han selv la opp som spiller, men onsdag vurderte han nesten comeback.
– Det er litt synd at jeg ikke er spilleklar i dag, for i dag tror jeg det hadde vært litt trøkk i duellene, sa Mjelde i intervju med Eurosport i forkant av kampen.

Kongsvinger best

Det var riktignok en annen Brann-kjenning som ga Øygarden en fantastisk start på kampen.
Etter 8 minutter kunne Aune Selland Heggebø, lånt ut fra Brann, spasere inn ledelsen etter flotte kombinasjoner av Mustapha Fofana og Peter Sørensen Nergaard i forkant.
Derfra og ut i første omgang var det derimot lite energi og trøkk å spore i Øygarden-laget, og etter halvtimen spilt kom utligningen.
Kongsvinger opprettholdt presset etter en mislykket dødball. Til slutt fikk Ludvig Langrekken slått ballen inn i feltet, og der kom en umarkert Christian Røer og stanget inn 1-1.
Saken fortsetter under videoen.

Rundlurer LSK-forsvaret: – Nå skaper de trøbbel!

Nære å senke gamleklubben

Bortelaget var også best etter hvilen, og etter et kvarter spilt fikk de en gigantisk mulighet til å ta ledelsen.
Martin Hoel Andersen, som kom til Kongsvinger fra Øygarden denne sommeren, fikk skyte upresset fra 12-13 meter, men Borger Thomas reddet med en flott beinparade.
Etter en periode preget av nerver og mangel på presisjon, fikk Kongsvinger en enorm dobbelsjanse, men Espen Nystuens menn maktet ikke å score.
Dermed ble det 1-1.