• Se alt fra OBOS-ligaen og Eliteserien på Dplay og Eurosport Norge. Få tilgang her!
HamKam – Kongsvinger 2-3 (1-0):
Det så ut til å bli en drømmeretur i HamKam-drakten for Marcus Pedersen, men to sene scoringer ødela hjemkomstfesten.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56
Saken oppdateres!
Etter at Pedersen sendte vertene foran tidlig, utlignet Kongsvinger like etter hvilen. Jo Nymo Matlands frisparkperle sendte Kamma tilbake i føringen, og det så ut til å bli en lykkelig retur til Hamar for Pedersen.
Men i sist spilleminutt utlignet gjestene på heldig vis, før Christian Røer tre minutter på overtid sørget for at alle poengene ble med hjem til skogene.
– Jeg får ett mål, men ellers er det lite innlegg å jobbe med i boksen. Kongsvinger er gode på det de kan, og de har mye ball. Det var en OK match, men at vi taper den her....du skal ofre alt når du ser at det står 89 på kamplokka. Da skal du ikke slippe inn mål, sa Pedersen til Eurosport etter kamsplutt.

Scoret etter 98 sekunder

For Pedersen brukte bare 98 sekunder på å presentere seg i HamKam-returen. 30-åringen reagerte raskest da KIL-keeper Saku-Pekka Sahlrgren ga retur etter et hjørnespark, og banken ballen høyt i mål.
– Og hvem er det? Selvfølgelig, Marcus Pedersen! For en start for Pedersen, og se på gleden hos de andre også, utbrøt Eurosport-kommentator Jørgen Klem.
Se scoringen her (saken fortsetter under):

Her scorer Marcus Pedersen etter to minutter i HamKam-returen

– Det er dårlig keeperspill av Sahlgren, men han er der som en typisk målscorer. Han kunne aldri fått en bedre start, fortsatte Klem.
– Det er en drømmestart, rett og slett. Det er så viktig både for han og omgivelsene, nå kan han slippe ned skuldrene og kjøre på, uttalte Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studioet.
– Det er en typisk Marcus Pedersen-scoring. Han er på rett plass til rett tid, som den målscoreren han er. Og han kunne jo hatt ett til, la OBOS-ekspert Amund Lutnæs til.
For Pedersen kunne fort stått med to fulltreffere etter den første omgangen. Men Kamma-spissen ble avblåst for offside etter å ha skallet inn en frispark etter kvarteret.
– Han viser at han er på hugget. Men han er litt tidlig inn der, sa Klem.

Sen snuoperasjon

Men Kongsvinger hadde ingen planer om å la Pedersen stå igjen som den store helten. Ti minutter etter pause slo Victor Grodås inn fra venstresiden, Adem Güven stusset ballen via beina til Fredrik Pålerud og i nettet.
– Selvfølgelig er Güven involvert. Vi snakket om spissduellen mellom han og Pedersen før kampen, sa Klem.
Pedersen gikk av etter 62 minutter, og så ut til å få hjemkomstfesten spolert. Men ti minutter før slutt vartet Jo Nymo Matland opp med en frisparkperle, og da så det igjen ut til å bli en lykkelig retur for Kammas store sønn.
Men slik gikk det altså ikke – to sene Kongsvinger-mål sørget for at festen ble spolert.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Feiret Zlatan-scoring med Ronaldo-feiring: – Det er artisteri på høyt nivå!

Eliteserien
LSK-duoens «umulige» oppgave: – Sammen kan vi matche det
02/04/2022 KLOKKEN 05:38
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 KLOKKEN 14:58