HAMAR (Eurosport.no):
I sommer kom den foreløpig siste kontroversen rundt Marcus Pedersen da han ble siktet for fyllekjøring. Det var bare ett år etter at han og Strømsgodset ble enige om å terminere kontrakten hans.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
HamKam tok derimot sjansen på å få i gang spissen som fylte 30 år i sommer.
– Vi har pratet lenge om alt som har skjedd rundt dette og alle andre hendelser. Vi vet nå hvordan vi skal få det beste ut av Marcus. Det har vi god tro på at vi klarer. Jeg kommer til å følge han opp som en leder, men også som en kamerat utenfor banen. Det vet jeg at spillerne våre kommer til å gjøre også, sa daværende hovedtrener, og nåværende sportssjef, Espen Olsen.

Motivert av at han ble avskrevet

Det er ingen tvil om at de har fått gjengjeldt tjenesten. For etter at han kom inn i varmen har Pedersen prestert veldig godt.
– Jeg hadde stor motivasjon til å komme tilbake og ble satt ut lenge av en periode med skade. Det var tøft å komme tilbake, men jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle motbevise. Folk hadde trodd at jeg var ferdig, forteller Pedersen til Eurosport.no i duskregnet før forrige helgs kamp mot Strømmen.
I den nevnte kampen noterte Pedersen seg for en assist, og målpoengene har det ikke vært mangelvare på denne sesongen.
Totalt står han med 11 mål og to assist for et HamKam som har kjempet seg opp i kvalikkamp etter en grusom start. Det er mye takket være toppscoreren deres.
– Jeg hadde ikke forventet selv heller at jeg skulle være i toppform denne sesongen her, men det har gått veldig bra, og jeg har aldri vært i så god form på lenge, sier han selv.

– Bryr meg sjelden om hva folk mener

Han legger heller ikke skjul på at han har fått med seg hva som har blitt sagt om han i forbindelse med returen til HamKam. Det har derimot bare bidratt positivt.
– Jeg bryr meg sjelden om hva folk mener og synser, men det gir en motivasjon det og. At de tror du er ferdig og så kommer man tilbake som jeg hadde gjort, sier han.
Han og laget er i ferd med å ta en liten snuoperasjon som man sjelden ser. Fra å ligge desidert sist i OBOS-ligaen har de nå fått ferten av den siste kvalikplassen, etter at Kjetil Rekdal kom inn som hovedtrener.
Saken fortsetter etter videoen:

Hyller HamKams forandring under Rekdal: – Nærmest brutal

Rekdal selv mener at det er laget og hele apparatet rundt klubben som skal ha æren, men Pedersen mener treneren også må tåle å få litt skryt for det som har skjedd.
– Vi har jo lagt merke til at det skjedde ting når Kjetil kom inn. Det har bare gått oppover synes jeg. Vi lå og stanga lenge med tanke på å plukke poeng. Hadde vi startet som vi er nå, tror jeg vi faktisk hadde vært topp tre, sier han og legger til:
– Det er sterkt av oss å komme tilbake etter den starten vi hadde. Muligheten er fortsatt der for å greie kvalik opp til Eliteserien. Det er en av de villeste sesongene i HamKam hvis vi skulle greie det.

Utelukker ikke nytt utenlandseventyr

Med solide prestasjoner kommer også spekulasjonene om veien videre. For Pedersens del er det enda mer aktuelt om man ser på kontraktsituasjonen hans.
For etter sesongen kan 30-åringen gå gratis til en ny klubb, noe han ikke utelukker.
– Det var en grunn til at jeg ville tilbake. Det er å spille fotball på høyest mulig nivå og det kan være mange forskjellige ligaer. Det kan være Eliteserien, det kan være her, det kan være mange steder, så vi får bare ta det i januar og se hvem som kommer med det beste tilbudet, forteller han.
Se mer om hvordan han vurderer sin fremtid her:

Pedersen utelukker ikke nytt utenlandseventyr

OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56