– Jeg ønsker å si takk til mange mennesker i dag.
Slik innleder Emil Pálsson meldingen han har postet på Instagram og Twitter, til et bilde der han sitter smilende i sykehussengen.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
Det er første gangen han kommer med en uttalelse etter hjertestansen som inntraff i kampen mellom Sogndal og Stjørdals-Blink mandag kveld.
– Det at det går fint med han er en gladmelding for hele gruppa. Eirik (Bakke) og Marius (Lenni Bøe) besøkte ham på onsdag, og de fikk informert gruppa før torsdagens trening. Jeg vet at det er noen som har snakket med ham på Facetime og SMS, og han har det etter forholdene bra. Han blir nok værende på sykehus noen dager til, sier arrangementssjef Geir Inge Heggestad til Discovery.
Pálsson kollapset da det var spilt tolv minutter av oppgjøret, og ble gjenopplivet før han ble fraktet til sykehuset i Bergen.
– Først og fremst takker jeg ansatte og helsepersonell i Sogndal IL. Uten dem ville jeg ikke vært i live i dag, skriver Pálsson.
Ifølge VG tok det syv sekunder fra dommeren vinket på hjelp til fysioterapeut Sondre Jakobsen var ved spilleren som lå nede. Da klubblege Anders Rosø kom på banen konstaterte han raskt at det var hjertestans.
– Ambulansepersonellet fra Helse Førde og hjelpemannskap fra Røde Kors som alltid er til stede på kampene, ble tilkalt med en gang. De står bare to-tre meter fra der jeg sitter, og de var veldig fort på plass. Vi var mye personell der, sa Rosø til avisen.
28-åringen fra Island er tilsynelatende i god behold nå.
– Til alle spillerne og fansen på stadion for å samarbeide uten å nøle, sier jeg takk. Å ha familien, som var ved min side det minuttet jeg våknet, etter å ha fløyet inn fra Island, kan man ikke sette en pris på.
– Jeg er rørt av alle meldingene og positive tankene jeg har mottatt fra folk overalt i verden i løpet av de siste dagene. Det har gitt meg og min familie styrke til å gå videre, skriver Pálsson.
Trener Eirik Bakke var tidligere denne uken på sykehuset for å besøke ham.
– Emil er ved godt mot, ut fra hvordan ting er blitt. Det var godt å se smilet hans igjen og at han er den samme gutten. Det er et sjokk for alle, men også selvsagt for Emil, sa Bakke.
Kampen som ble avbrutt skal spilles ferdig onsdag i neste uke.
Kampen kommer til å starte opp i det 12. spilleminuttet, på stillingen 1-0 til Sogndal. Kampen starter med at Sogndal gjennomfører et spillebytte så Pálsson kan erstattes.

Solbakken om Pálsson: – En ung mann det ikke skal skje med

OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
28/11/2021 PÅ 07:29