Torsdag formiddag ble det rabalder på Sotra da Øygarden fikk vite at Daniel Arrocha, som de nylig hadde terminert kontrakten med, hadde signert for OBOS-konkurrent Jerv. Overfor BA sa Øygarden-styreleder Marianne Bjorøy at de følte seg lurt.
Når Jervs daglige leder Trond Christoffersen blir konfrontert med påstandene av Eurosport.no er han sindig i svaret:
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
20/09/2021 PÅ 12:33
– Dette forholder vi oss ganske rolige til. Vi benyttet en klausul som lå der. Det gjorde at vi kunne signere han. Det er ikke noe hyggelig at de føler seg lurt. Jeg har forståelse for at det er sårt å miste en kvalitetsspiller. Men vi kan bare forholde oss til klausulen, noe som førte til at vi hentet han.
Det får Marianne Bjorøy til å reagere:
– Noen må jo ha visst dette på forhånd. Jeg er rett og slett uenig med Jerv i at de har opptredd helt redelig. Noen har unngått å fortelle hele sannheten, og det er trist, sier hun til Eurosport.no.
Kontrakten med Øygarden ble nemlig terminert fordi Arrocha opplyste om at han ville hjem til Danmark. Bjorøy forteller at både den sportslige ledelsen var orientert om at det var det som var sannheten, og ingen hadde hørt om noe annet. Torsdag formiddag ble hun informert av lokalpressen i Bergen om at Arrocha plutselig hadde signert for klubben fra Grimstad.
Christoffersen i Jerv nekter for at de visste om Danmark-planene til midtstopperen.
– Nei, dette med Danmark har vi aldri hørt om. Vi er kanskje nærme Danmark geografisk, men vi er fortsatt i Norge. Vi har kun forholdt oss til at vi kan utnytte klausulen. Det har ikke vært noen skjult agenda her fra vår side.
  • Se terminlistesendingen for Eliteserien på lørdag - Eurosport Norge og Dplay hele dagen!

Ikke fornøyd med agenten

Mikail Adampour er agenten som har forhandlet fram avtalen med Jerv og Arrochas representant. Jerv mener han har gjort en helt redelig jobb.
– Vi har flere spillere som har han som agent hos oss, så vi har et godt inntrykk av han. Han samarbeider godt med oss. Hvordan kommunikasjonen med Øygarden har vært, det kjenner ikke jeg til, sier Trond Christoffersen.
Bjorøy i Øygarden er av en annen oppfatning.
– Trond Jetmundsen (Øygardens daglige leder) har snakket med denne agenten som sier at dette ikke ble klart før dagen etter. Men alle skjønner jo at da har det vært forhandlinger i forkant av dette. Så det har ikke vært rent spill. Agenten skal jo stå for kommunikasjonen mellom klubbene her. Vi får tro Jerv på det de sier, men jeg synes ikke dette er bra i det hele tatt.
Adampour fikk senere høre sitatene til Bjorøy og skriver følgende i en tekstmelding:
Jeg er overrasket over reaksjonen til Øygarden. Saken er enkel: Kontrakten til Arrocha hadde en klausul, som her ble benyttet, etter en gjensidig avtale med Øygarden. Begge parter skrev under på avtalen.
Som spillerens representant, så er det viktig å presisere at Arrocha ikke har sagt opp avtalen. Da ville han hatt 14 dagers oppsigelsestid, i henhold til arbeidsmiljøloven.

– Skal lære av dette

Øygarden-lederen er opptatt av å påpeke at de vil se framover og ikke ønsker å dvele ved saken. De prøver i stedet å ta lærdom av det hele.
– Mye av dette baserer seg på tillit. Neste gang bør vi kanskje undersøke litt grundigere, sier hun.
Og kommer med en generell oppfordring til både spillere, klubber og agenter:
– Når ting som dette skjer så ødelegger det for alle andre som opptrer ryddig. Vi kan hvert fall ikke ta alt for god fisk. Det er ikke bra for fotballen, eller noen virksomheter, hvis det er sånn her vi skal operere.
Denne mannen ender vel neppe i Øygarden eller Jerv med det første?

Her svarer Børven på Tyrkia-interessen

OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07
OBOS-ligaen
Åsane ble ydmyket av Aalesund - se høydepunkter
18/09/2021 PÅ 19:23