Sogndal - Stjørdals/Blink: 3-2
Det var Stjørdals/Blink som satte kampens første scoring etter 29 minutter ved Sander Kartum. Dermed ledet bortelaget til pause. Og verre skulle det blir for Sogndal, som kjemper om direkte opprykk, da Marius Augdal doblet ledelsen etter 51 minutter.
OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40
Men Sogndal viste at de fortsatt var med i kampen da Alioune Ndour reduserte for hjemmelaget kun minutter senere. Ett minutt etter utlignet Sogndal og var med i kampen igjen for fullt. En lang ball ble tatt ned av Daniel Eid foran Blink-målet og han fikset et lekkert mål for hjemmelaget.
Rett før timen var spilt var Sogndal oppe i ledelsen. Mathias Blårud satte inn ledermålet på hodet etter corner.
– Har du sett for en snuoperasjon. På syv minutter så har man snudd 0-2 til 3-2. Det er så imponerende og du lurer ikke nå på hvorfor dette er OBOS-ligaens Bodø/Glimt. De kan være under, men de snur, utbrøt Eurosports ekspert Joacim Jonsson.
Dermed hadde Sogndal snudd kampen på syv minutter. Dette stod seg også ut kampen, noe som betyr at Sogndal tok over tabelltoppen etter seieren.
– Nivået er veldig bra. Vi fortsetter å jobbe og stå på, prøver å vinne hver kamp, så håper vi det blir bra til slutt, sa matchvinner Blårud etter kampen.
– Ungguttene imponerer meg. Og fortsetter de å spille slik og er uredde, har fokus på å spille god fotball og er offensive og uredde, så tror jeg vi skal overraske flere. Vi har satt oss i en god posisjon, så er vi outsidere før slutten av sesongen og det passer oss bra. Blåruds siste scoring viser hvilken vilje det er i dette laget, det imponerer meg, sa Sogndal-trener Eirik Bakke.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under:

Se høydepunktene: Sogndal snudde kampen og sikret viktige poeng i toppkampen

Sigurdarson-scoring

Lillestrøm kom fra to strake seiere i de foregående rundene, mens Kongsvinger kom fra to tap og lå på kvalikplass med 14 poeng.
Det var lenge målløst på Åråsen, til tross for flere store sjanser. Lillestrøm åpnet med en kjempesjanse, men skuddet gikk utenfor. Etter 28 minutter kom KIL på løp, men sjansen ble stoppet av LSK-keeper Mads Christiansen.
Det gikk helt til 83 minutter før første scoring kom. Lillestrøms Magnus Knudsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter en lekker heading.
Før Bjorn Sigurdarson doblet ledelsen ett minutt før ordinær tid og fikk sin første scoring etter comebacket.
Se hva han sa etter kampen her:

Første mål etter comebacket: – Var helt ferdig på slutten der

– Første 45 er ganske jevn kamp. Stillingskrig gjennom hele omgangen, føler jeg og inngangen på andreomgangen startet noen lunde likt. Men etter hvert så synes jeg vi tar over og da maler vi på. Men vi er ikke presise nok på siste tredjedelen, så da kan alt skje så lenge kampen er åpen. Men vi får som fortjent til slutt og vi vinner fortjent, sa LSK-trener Geir Bakke etter kampen.
– Vi får egentlig en god start i første omgang, så tar de mer og mer over de siste ti minuttene av første. Vi får litt trykk på målet, men har grei kontroll. Og i andre omgang så får vi egentlig aldri tak i ballen og da blir det å forsvare oss og forsvare oss, og til sutt så kommer den ene og så gir vi bort den andre, sa KILs Edvard Skagestad.
Her kan du se høydepunktene fra kampen:

Se høydepunktene: Sigurdarson med første scoring etter comebacket

Straffebom og rødt kort

I kampen mellom Ull/Kisa - Raufoss var det hjemmelaget som tok ledelsen først. Etter 27 minutter smalt Ole Andreas Nesset inn 1-0, men ti minutter senere utlignet gjestene ved Matias Belli Moldskred.
Fem minutter før pause fikk Ull/Kisa straffe, men skuddet til Nesset ble reddet. Hjemmelaget var på returen, men klarte ikke å få ballen i mål.
Se situasjonen her:

Sjekk disse Ull/Kisa-mulighetene: – Hva gjør de?

Og fem minutter ut i andre omgang var det Raufoss som tok ledelsen ved Kristoffer Nesso.
Ti minutter før ordinær tid fikk Steffen Jenssen direkte rødt kort etter å ha sparket ned en Raufoss-spiller og bortelaget måtte klare seg med en spiller mindre resten av kampen.
– Det er enorm kraft. Det er klønete av Steffen Jenssen. Har du sett? Helt greit. For et forsvarsspill. Tenkt å levere det der. Men ligger under 1-2 også måker man ned en spiller. Man ødelegger for laget sitt, katastrofalt, sa Jonsson om situasjonen.
Frisparket var det Emil Breivik som tok, noe som resulterte i et lekkert mål. Og to minutter senere la han på til 4-1.
Se situasjonen med det røde kortet og frisparkscoringen her:

Får direkte rødt kort – Raufoss med lekker frisparkscoring

Flere mål ble det ikke og Raufoss sikret tre poeng. Høydepunktene fra kampen kan du se her:

Se høydepunktene: Straffebom og rødt kort da Raufoss tok tre poeng

OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Perfekt premiere for Rekdal: HamKam strålte i serieåpningen
15/05/2021 PÅ 17:53