På grunn av utsettelsen av serien som igjen var et resultat av den pågående koronapandemien, var det tidlig kjent at det kom til å bli flere kamper på kortere tid for lagene i Eliteserien og OBOS-ligaen denne sesongen.
Siste uken har Sogndal, sammen med resten av lagene i ligaen, spilt tre kamper på syv dager, mandag til søndag. Sogndal spilte borte mot Tromsø mandag, hjemme mot Øygarden torsdag og borte igjen mot Kongsvinger søndag.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
Etter 0-0-kampen mot KIL søndag, sa Sogndal-trener Eirik Bakke at han ønsker det tette programmet velkommen og håper det kan bli sånn også fremover.
– Vi liker det, gutta liker det og jeg håper det blir sånn i fremtiden i norsk fotball også, at det blir flere kamper på kortere tid. Det er litt etter mitt hjerte. Vi får utviklet oss mye mer i spill, fortalte han til Eurosport.
– Litt sånn som Championship-ligaen?
– Ja, det er Premier League og Championship.. Det er litt sånn, guttene har ikke problem med det fysiske. Vi trener hardt og guttene elsker å spille kamp. Vi er gode i disse periodene, tar masse poeng. Så vi håper det blir oftere slik.
– Så du kan ta to kamper i uken egentlig hele tiden?
– Tre, kanskje, ler han, og legger til at det selvfølgelig vil bli en del reise.
– Men vi er beredt på det, det passer oss veldig bra, men det blir mye reising på kort tid da. Men jeg mener guttene står distansen godt i dag (søndag) også. Vi må spille mer fotballkamper i norsk fotball, skal vi utvikle oss, mener Sogndal-treneren.
Han tror OBOS-ligaen har fått et løft med tanke på den siste tiden.
– Det er mer interesse rundt det, det er mer som skjer. På høsten (til vanlig, red.anm) så går det gjerne to måneder mellom hver hjemmekamp, så det er klart at da mister jo folk litt interessen. Forhåpentligvis kan dette gjøre at vi kan fortsette slik, også har vi cupkamper også. Vi ønsker det velkommen, sier han.
Sogndal ligger på en tredjeplass på tabellen etter 13 runder. De ligger tre poeng bak Ranheim på andreplass. Etter en liten landslagspause møter de Strømmen tirsdag 8. september kl. 18.00. Kampen kan du se på Dplay.
Se hele intervjuet med Bakke her:

Positiv til det tette kampprogrammet: – Håper det blir sånn i framtiden

OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
28/11/2021 PÅ 07:29