Det var iTromsø som meldte dette mandag kveld.
– Det vil jeg ikke kommentere, sa daglig leder i Trømsø IL, Kristian Høydal, til Eurosport tidligere tirsdag.
OBOS-ligaen
Rekdal om nivået i Norge, mentalitet og Drillo: – Vi lo jo av Egil, men ...
4 TIMER SIDEN
Tirsdag ettermiddag skrev Nordlys at Tromsø bekrefter salget av den unge finnen.

Medisinsk sjekk

Avisen melder at Valakari tirsdag kveld skal sette seg på et fly fra Tromsø, på vei til medisinsk sjekk på Kypros. Det er det eneste lille hinderet som står igjen før overgangen blir offisielt bekreftet.
Det betyr at Valakari ikke stiller på TILs trening i Skarphallen onsdag. Derfor velger daglig leder Kristian Høydal å åpne litt opp om overgangen selv om den ikke har gått 100 prosent gjennom.
– Han reiser i dag for medisinsk sjekk på onsdag, så håper vi at han består den. Da vil han være klar for en overgang, sier Høydal til Nordlys, og bekrefter at klubbene er enige om betingelsene for overgangen.
Nordlys møtte også Onni Valakari på Alfheim tirsdag, men hovedpersonen ønsket ikke å gi noen kommentarer så lenge en overgang ikke er offisielt bekreftet noe sted.
Det ønsket heller ikke far og TIL-trener Simo Valakari på Alfheim tirsdag.

Samtaler med flere klubber

Etter en budkrig mellom Brann og Bodø/Glimt, ser det nå ut til at finnen har funnet en klubb både han selv og Tromsø kommer til enighet med. Bergensavisen meldte lørdag at Valakari neppe ble Brann-spiller, selv om mye tydet på det.
Som meldt tidligere i januar, og etter hva Eurosport kjenner til, fantes det interesse for 20-åringen også fra utenlandske klubber, men det var bare Glimt og Brann som var konkrete på det tidspunktet.
Nå bekrefter Høydal til Nordlys at Valakari har vært i samtaler med de klubbene som har forhandlet med TIL om spilleren. Dette skal være både Brann, Bodø/Glimt, Pafos og to andre norske klubber som etter hvert ble lagt bort.
Avisen skriver også at ledelsen følte seg presset til å selge Valakari. Grunnen til det skal være at spillergruppa, under evalueringen av forrige sesong, skal ha ytret at interne forhold gjorde at de ønsket finnen bort fra klubben.
– Det er bare tull. Det er ikke spillergruppa som setter stallen i Tromsø, sier Høydal til Eurosport.
Valakari spilte 42 kamper og scoret ni mål for Tromsø i Eliteserien. Forrige sesong ble han klubbens toppscorer med syv mål.
Sett denne?
OBOS-ligaen
– Hadde jeg vært fotballeder i Eliteserien hadde jeg signert ham i morgen
EN DAG SIDEN
OBOS-ligaen
18-åringen fikk debuten fra start – takker med denne perlescoringen
EN DAG SIDEN