Etter at den 21 år gamle midtstopperen Igoh Ogbu (bursdag i dag) ble gjort til Lillestrøms dyreste kjøp på en del år og skrev en femårskontrakt med Åråsen-klubben, har Sogndal sett seg om etter en erstatter.
Nettavisen meldte for en ukes tid siden at Mansour Gueye var en aktuell mann for klubben, og i dag kjenner Eurosport til at han har reist til Sogndal. Trolig står blant annet en medisinsk test på programmet.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
Håvard Flo, sportslig leder i Sogndal, har foreløpig ikke besvart Eurosports henvendelse.
– Sogndal har vist interesse for ham etter at Ogbu gikk til Lillestrøm. Vi synes det er synd å eventuelt miste en spiller til en rival, hvis det skjer. Men så er det slik i dagens fotball at man ønsker å leve av det, og Mansour er i en slik alder nå hvor dette kanskje er den muligheten, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Eurosport.
Han presiserer at overgangen ikke er i boks og at det ikke er han som er hovedansvarlig for den delen av arbeidet i klubben.
– For spillerens del er det en fin mulighet, hvis det går i orden, med tanke på hverdag. Det er ingen i KFUM som lever av å spille fotball. For vår del er synd om han går til en rival.
For selv om Sogndal lenge kjempet helt i toppen og var nær å klare opprykket etter en dramatisk kvalik mot Mjøndalen forrige sesong, mener Isnes at klubben er nettopp det.
– De var bedre enn oss i fjor, men vi var bedre enn dem året før. Vi har uttalt at vi ønsker å sende spillere til et høyere nivå. Så kan man jo definere hva som er det. Sogndal var nær opprykk i fjor, og vi var ikke veldig langt unna året før.
27-åringen har tidligere spilt for Oslo City, Skeid og Strømmen. Han spilte 29 kamper for KFUM Oslo forrige sesong.
– Jeg forholder meg til at han fortsatt er Kåffa-spiller, og når og hvis han drar har vi jobbet såpass bra med spillerlogistikk de siste årene at vi har kandidater som enten kan entes inn eller om vi velger å omplassere andre spillere, sier Isnes.
Han kan imidlertid glede seg over at nøkkelduoen på midtbanen, Stian Sortevik og Robin Rasch, begge nylig forlenget sine avtaler.
Nylig ble også overgangen til Kristoffer Valsvik fra Åsane til Sogndal bekreftet. Den senegalesiske spissen Alioune Ndour ble i dag bekreftet klar for en overgang fra Sogndal til Haugesund.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53