Populære sporter
All sport
Vis alt

OBOS-trenerens store ønske: – Det verste er å ikke vite

Oppdatert 30/04/2020 klokken 20:40 GMT+2

Grorud-trener Eirik Kjønø venter fortsatt på at hans elever kan få slå seg løs i OBOS-ligaen etter opprykket. 7. mai håper han å sitte igjen med en dato for seriestart.

Eirik Kjønø

Foto: Scanpix

Det kom ikke noen avklaring rundt Eliteserie- eller OBOS-start på regjeringens pressekonferanse torsdag. Dermed kan de største optimistene fortsatt klamre seg til muligheten om at ballen kan rulle i midten av juni.
Fotball-Norge har fått beskjed om at det kan komme nødvendige avklaringer for idretter med fysisk kontakt 7. mai.
Grorud-trener Eirik Kjønø hadde sett frem til pressekonferansen, men måtte erkjenne at han fortsatt ikke har en konkret dato å se frem til for å slippe hans spillere til i OBOS-ligaen.
Nå er hans store ønske at det skal offentliggjøres en dato på pressekonferansen til uken.
– Det var litt som ventet. Vi hadde fått noen signaler på at det ikke vil komme noe nytt, men det var jo kjedelig, sier han.
– Men de var veldig tydelige på at det kommer ny info 7. mai, men man har jo gått og ventet på den datoen lenge, og det gjelder jo mange. Det verste er å ikke vite, men for all del, jeg forstår at det er en vanskelig situasjon, og at det er umulig å forutse, og vanskelig å si noe konkret. Men det hadde vært deilig å ha en dato man kan forholde seg til, sier Kjønø.
Også FK Haugesund har vært klare på at det er avgjørende å få en konkret dato for Eliteserie-start og har varslet at de vil opprettholde permitteringene inntil det er på plass.
(Saken fortsetter under):

Ikke permittert: – Langt unna vanlig trening

Kjønø må uansett erkjenne at han ble litt skuffet etter torsdagens pressekonferanse.
– Ja, det ble jeg, men det var ventet. Så vi får vente litt. Nå åpnet de jo opp for 50 personer og etter hvert kanskje også 200, så det gir jo litt håp om at det begynner å nærme seg, sier Kjønø.
Kjønø ble kåret til årets unge trener av Norsk Fotballtrenerforening i både 2018 og 2019.
Hans klubb Grorud har ikke permittert verken spillere eller trenere på A-laget.
– Vi kjører fellestreninger med fem i hver gruppe, og nå kan vi ha en meters avstand. Selv om det ikke hjelper så mye, så er det et lite steg. Men det er ikke normalt, og langt unna vanlig trening. Vi har selvfølgelig respekt for det og smittevern er det viktigste. Men spillere og alle ønsker seg en avklaring, så vi kan se frem til noe.
Han er ikke i tvil om at sesongen vil komme i gang i 2020.
– Jeg føler meg trygg på at sesongen kommer i gang, men ikke når. Vi er forberedt på å spille 30 kamper, så nå venter vi bare på å komme i gang. Vi skal være klare når det skjer. Det viktigste er hvis vi får noe konkret, sier Kjønø.
Akkurat nå er det lite uforutsigbarhet hos Grorud og andre klubber i norsk fotball.
– Jeg skjønner at det vanskelig, men jeg savner en dato, noe konkret. Hvis det er lenge til, så kan vi trene mot det, planlegge ferie og treningskamper, så jeg håper 7. mai at det kommer en dato. Det er det verste oppi alt dette. Det er litt sånn at plutselig kommer det i gang, så vi må prøve å trene godt, men det kan også være lenge til.
– Og ingen aner når vi er ferdige. Det tror jeg at mange føler på, men jeg tror ikke fotballen er alene om å føle på det, sier den talentfulle treneren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame