Fernando Torres skal de to neste sesongene spille i OBOS-ligaen. Det bekrefter Øygarden FK, tidligere kjent som Nest-Sotra, på sin hjemmeside.
Klubben dro tidlig en link til «den ekte» Fernando Torres, 35-åringen som i fjor la opp etter å ha hatt en fortid på det spanske landslaget, Premier League, La Liga og Serie A.
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
20/09/2021 PÅ 12:33
– Vi kaller han Nando. Det er bare litt artig. Jeg klarer ikke å se likheter med første øyekast, sier sportslig leder Arve Haukeland til Eurosport.no om spilleren som heter Fernando Cózar Torres.

Oppdaget gjennom den nye treneren

Selv om 28-åringen neppe lever opp til sin navnebror har Øygarden store forventninger til spilleren.
– Vi har lett etter noen som gir oss trygghet med tanke på å være et bra OBOS-lag. Det er mye ungt og spennende med potensial, og Nando kommer inn med kvalitet som vi vet holder nivået. Han har rutinen og har spilt litt forskjellige plasser.
Faktisk var hans forrige klubb Angkor Tiger FC i Kambodsja. Veien fra Asia til Norge ble litt kortere gjennom trener Bryant Lazaro (bildet). Amerikaneren har bodd mange år i Spania.
– Han fikk nyss i at spilleren var tilgjengelig på markedet og ville vekk fra Asia. Han kjente til spilleren, sier Haukeland.
Tidligere var Torres innom finsk fotball. Øygardens sportslige leder sier den spanske midtbanespilleren definitivt er en spiller som vil bli lagt merke til i OBOS-ligaen.
– Han er glad i ball og har ekstreme kvaliteter med begge bein. Det er et høyt nivå på det han gjør. Han har bra kapasitet når han er i form og er en fysisk ganske robust spiller. Han har gode ferdigheter når det kommer til pasninger og skudd.
Spilleren har vært med laget i rundt en ukes tid.
– Han er veldig giret på å jobbe hardt for oss. Det er en spiller vi vil sende videre til en større klubb, sier han.
Kanskje vil Torres møte denne mannen i løpet av sesongen i OBOS-ligaen:

Kan bli solgt fra LSK – dette mener han selv han er verdt

OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07
OBOS-ligaen
Åsane ble ydmyket av Aalesund - se høydepunkter
18/09/2021 PÅ 19:23