– Siden vi ble gjort oppmerksom på at spilleren hadde testet positivt, har alle som har vært i kontakt med spilleren den aktuelle helgen vi var i Bergen nå gått inn i karantene, forteller Kongsvingers klubblege Åge Henning Andersen.
Legen forteller videre at samtlige i spillertroppen og støtteapparatet nå vil testes og at karantene vil vare til testsvar foreligger.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
I GÅR PÅ 23:07

Mistenket forkjølelse

Symptomene hos den aktuelle spilleren dukket opp i starten av forrige uke. Han har den siste uken vært i karantene.
Andersen sier de valgte å avvente med testing i noen dager fordi spillerens sønn nylig hadde vært forkjølet. Spilleren viste heller ikke de klassiske symptomene på korona.
Det vil foreløpig ikke vil ha noe å si for neste KIL-kamp – som er det svært viktige bunnoppgjøret mot Grorud førstkommende lørdag – ifølge legen.
– Vi håper på svar i løpet av svært kort tid, med tanke på at motstanderen vår i helgen, Stjørdals-Blink, har kamp allerede onsdag, sier KIL-lege Åge Henning Andersen til Eurosport.no.
– Spilleren er i klar bedring, svarer han på spørsmål om spillerens helsetilstand.

Tviler på Åsane-kobling

Til klubben understreker Andersen at vedkommende ikke har vært i nærkontakt med noen av de andre spillerne siden forrige helg.
Kongsvinger spilte borte mot Åsane 15. november. Fredag meldte Åsane at en spiller hadde fått påvist smitte. Andersen tror ikke det foreligger en kobling der.
– Responstiden fra smitte til sykdom vil da være påfallende kort. Jeg blir overrasket dersom det er så kort tid imellom, sier Andersen.

Reagerer på kampflytting

Grorud er neste motstander for jumbolaget Kongsvinger, i en svært viktig kamp for overlevelse i OBOS-ligaen. Trener Eirik Kjønø forholder seg til at kampen går som normalt, men frykter at det oppstår nye smittetilfeller etter testene i KIL.
– Om en til er smittet i Kongsvinger, så blir det selvfølgelig ikke kamp på lørdag. Men vi forholder oss til at kampen går som normalt, sier Kjønø til Eurosport.no.
På Twitter reagerer Grorud-treneren på at den smittede KIL-spilleren ikke ble testet da han fikk symptomer, men til Eurosport ønsker han ikke å utdype tweeten.
Samtidig, hvis kampen mellom Grorud og Kongsvinger må utsettes, mener Kjønø at oppgjøret burde spilles på Grorud stadion – og ikke på nøytral grunn.
Ettersom Grorud er en av klubbene som ikke innfrir kravene om flomlys på hjemmearenaen, må nemlig de siste hjemmekampene flyttes til nøytral grunn. Kjønø mener derimot at om deres siste hjemmekamp blir utsatt, burde de få lov til å spille på Grorud stadion.
– Vi vet ikke helt hvor vi møter Kongsvinger enda. Opprinnelig skal jo kamper i den nest siste serierunden spilles samtidig, men nå som flere kamper er utsatt, muligens også vårt møte med KIL, så gir det ikke mening at de må bruke titalls tusener på å flytte kampen til nøytral grunn, sier Kjønø.
Grorud-treneren forklarer samtidig at det ikke er noe problem å for eksempel spille klokken 13:00 på Grorud – slik at en unngår omkostningene ved å flytte kampen til en annen arena.
Fått med det denne fra Bodø/Glimts gullfeiring?

Overrasker Lode og Berg ved hotellet: – Så ufattelig stolt

OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
28/11/2021 PÅ 07:29