Kongsvinger - Stjørdals-Blink 3-2

OBOS-ligaen
Her sender han TIL til himmels og KIL ned i et svart hull
04/11/2020 PÅ 18:56

Forutsetningene var klare i forkant av kampen. Kongsvinger var nødt til å vinne for å ha noen som helst sjanse til å overleve, men det ble mer spennende enn noen kunne forestille seg.

For etter at alt håp så ut til å bli knust få minutter før slutt, så dukket Christian Røer opp og holdt liv i håpet om fortsatt OBOS-ligaspill i 2021.

– Jeg synes hele kampen var spinnvill. Vi brenner så utrolig mange sjanser. Vi skaper masse, og hadde vi ikke vært i den situasjonen vi er i så hadde vi vunnet 5-2, forteller Kongsvinger-trener, Espen Nystuen etter kampen.

Se den utrolige avslutningen på kampen her:

Står opp fra graven på overtid: – For et vanvittig, magisk drama

Men da dommeren blåste i gang kampen tok det ikke lang tid før oppgaven så litt vanskeligere ut for tabelljumboen. Etter 14 minutter bommet Riffi Mandanda i feltet, og målet stod åpent. Anders Nygaard var sist på ballen, og snart skulle vondt bli til verre.

Etter å ha mottatt gult kort fyrte Nystuen på alle plugger og skjelte ut fjerdedommeren. Det resulterte i rødt kort, men kun tre minutter etter det slo de tilbake.

Ville Jalasto var høyest i feltet og stanget inn utligningen etter 34 minutter.

Over i den andre omgangen bølget det frem og tilbake, og begge lag hadde hver sin gigantmulighet som traff stolpen.

Her mister Nystuen hodet:

Kaller dommeren en «arrogant faen» – blir utvist

Fra tribuneplass kunne Nystuen se at laget hans scoret nok en gang, da Mathias Gjerstrøm kronet et vakkert angrep med å sette kula i nettet.

Da det så ut til å gå Kongsvingers vei og klokken tikket mot slutt, kom det som så ut til å være nedrykksstøtet. Ask Tjærandsen-Skau bøyde et frispark helt opp i vinkelen to minutter før slutt.

Men fire minutter på overtid gikk hele Kongsvinger til himmels da Christian Røer dukket opp og smalt ballen i kassa. Det var kun to minutter etter at han kom innpå kunstgressmatta.

– Det skjedde veldig mye, og ut av mørket steg Christian Røer og ga oss lys. Det var helt topp, forteller Nystuen etter kampen.

Dermed er ikke håpet helt ute for Kongsvinger, som fortsatt har en teoretisk mulighet il å berge plassen i OBOS-ligaen.

Det blir riktignok tøft uansett. Med to kamper igjen for dem er de nødt til å vinne begge. Samtidig er de avhengig av at en av de fire lagene med 31 poeng taper alle sine resterende. Som om ikke det er nok, så er Kongsvingers målforskjell veldig svak, men så lenge det er en teoretisk sjanse, lever håpet på Gjemselund.

Nystuen om utvisningen: – Ga vel beskjed om at han skulle gå tilbake i kurven sin

OBOS-ligaen
NFF-topp: – Vi tåler ikke mange flere utsettelser
04/11/2020 PÅ 11:10
OBOS-ligaen
Blytung runde for bunnlagene: – Nå lukter det PostNord-ligaen
01/11/2020 PÅ 16:59