Populære sporter
All sport
Vis alt

NFF-topp: – Vi tåler ikke mange flere utsettelser

Håkon Brandsnes

Publisert 04/11/2020 klokken 12:17 GMT+1

NFF-direktør Nils Fisketjønn tror fortsatt OBOS-ligaen kan avsluttes som planlagt 5. desember, men nye utsettelser kan tvinge fram spill i 2021.

Grorud - Sogndal 3-1

Foto: Eurosport

Tirsdag ble det kjent at en spiller i Grorud har fått påvist covid-19. Dermed må både Oslo-klubben og søndagens motstander Stjørdals-Blink i karantene i ti dager.
Det fører til utsatte kamper i et allerede hektisk kampprogram for lagene i OBOS-ligaen. Med stigende smitte i Norge kan det potensielt føre til flere smittetilfeller og utsatte kamper, noe som bekymrer Fisketjønn, direktør for konkurranseavdelingen i NFF.
– Vi har arbeidet med å flytte de utsatte kampene. Risikoen er betydelig, og vi tåler ikke mange flere utsettelser, sier han til NTB.
På spørsmål om han føler seg trygg på å fullføre OBOS-ligaen til oppsatt tid 5. desember dersom de unngår flere smittetilfeller og utsettelser, svarer Fisketjønn med et bekreftende «ja».

Plan B: Fullføre

Dersom det skulle komme flere utsettelser, kan det bli aktuelt å fullføre sesongen i OBOS-ligaen i 2021.
– Plan B er å fullføre. Om det betyr at vi må spille inn i 2021, så må vi dessverre det, men vi satser på å få det til nå, sier Fisketjønn.
I nest siste serierunde 28. november og sesongavslutningen 5. desember skal alle kampene i OBOS-ligaen spilles på samme tidspunkt. Å gjøre endringer på det har ikke vært et tema i NFF.
– Kampreglementet beskriver at de to siste serierundene skal gå samtidig. Vi har ikke diskutert noen endringer på det.
Saken fortsetter under videoen.
picture

– VIF har den beste høyresiden i Eliteserien

4 kamper utsatt

De kommende serierundene i OBOS-ligaen onsdag og lørdag går uten kampene til Grorud og Stjørdals-Blink. Onsdag skulle Grorud spille hjemme mot Strømmen, mens Stjørdals-Blink skulle gjeste Sandnes Ulf. Lørdag skulle Grorud spille borte mot Jerv og Blink borte mot Strømmen.
Eksakt tidspunkt for når disse utsatte kampene kommer til å spilles, har ikke Fisketjønn ennå, men uten nye smittetilfeller vil disse kampene kunne bli gjennomført før 5. desember.
Håpet er at datoene vil være klare innen helgen, får Eurosport.no opplyst.
Grorud og Strømmen, som begge har fått to kamper utsatt, kjemper en innbitt kamp om å unngå nedrykk.
(©NTB / Eurosport.no)
Sett denne?
picture

Disse Brann-spillerne mener Bernt Hulsker er gode nok for gull i 2021

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame