Tirsdag ble det kjent at en spiller i Grorud har fått påvist covid-19. Dermed må både Oslo-klubben og søndagens motstander Stjørdals-Blink i karantene i ti dager.
Det fører til utsatte kamper i et allerede hektisk kampprogram for lagene i OBOS-ligaen. Med stigende smitte i Norge kan det potensielt føre til flere smittetilfeller og utsatte kamper, noe som bekymrer Fisketjønn, direktør for konkurranseavdelingen i NFF.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 PÅ 15:52
– Vi har arbeidet med å flytte de utsatte kampene. Risikoen er betydelig, og vi tåler ikke mange flere utsettelser, sier han til NTB.
På spørsmål om han føler seg trygg på å fullføre OBOS-ligaen til oppsatt tid 5. desember dersom de unngår flere smittetilfeller og utsettelser, svarer Fisketjønn med et bekreftende «ja».

Plan B: Fullføre

Dersom det skulle komme flere utsettelser, kan det bli aktuelt å fullføre sesongen i OBOS-ligaen i 2021.
– Plan B er å fullføre. Om det betyr at vi må spille inn i 2021, så må vi dessverre det, men vi satser på å få det til nå, sier Fisketjønn.
I nest siste serierunde 28. november og sesongavslutningen 5. desember skal alle kampene i OBOS-ligaen spilles på samme tidspunkt. Å gjøre endringer på det har ikke vært et tema i NFF.
– Kampreglementet beskriver at de to siste serierundene skal gå samtidig. Vi har ikke diskutert noen endringer på det.
Saken fortsetter under videoen.

– VIF har den beste høyresiden i Eliteserien

4 kamper utsatt

De kommende serierundene i OBOS-ligaen onsdag og lørdag går uten kampene til Grorud og Stjørdals-Blink. Onsdag skulle Grorud spille hjemme mot Strømmen, mens Stjørdals-Blink skulle gjeste Sandnes Ulf. Lørdag skulle Grorud spille borte mot Jerv og Blink borte mot Strømmen.
Eksakt tidspunkt for når disse utsatte kampene kommer til å spilles, har ikke Fisketjønn ennå, men uten nye smittetilfeller vil disse kampene kunne bli gjennomført før 5. desember.
Håpet er at datoene vil være klare innen helgen, får Eurosport.no opplyst.
Grorud og Strømmen, som begge har fått to kamper utsatt, kjemper en innbitt kamp om å unngå nedrykk.
(©NTB / Eurosport.no)
Sett denne?

Disse Brann-spillerne mener Bernt Hulsker er gode nok for gull i 2021

OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40
OBOS-ligaen
Perfekt premiere for Rekdal: HamKam strålte i serieåpningen
15/05/2021 PÅ 17:53